Despre bani și fericire – Aduc banii fericirea?

Despre bani și fericire – Aduc banii fericirea?

„Banii nu aduc fericirea” – să fie oare adevărat? Am văzut atâta ipocrizie și falsitate, încât acum cred că este un subiect destul de greu de abordat, însă îmi asum riscul, pentru că este o problemă actuală.

Întâi vom lua următoarea situație: cuplu cu o situație financiară proastă. Salariile din România nu sunt nici pe departe cele mai decente încât să-ți permiți să plătești o chirie și să ai ce pune pe masă. Ce șanse are un cuplu să supraviețuiască acestor probleme? Nu prea multe, spun eu. Deși, poate ei sunt foarte compatibili și se iubesc, atunci când situațiile de criză apar (în cazul nostru cele de ordin financiar), atrag după sine problemele în cuplu. Tensiunea creată afectează în mod cert bunăstarea cuplului: ea este stresată și nu mai are chef de relații intime, el este stresat, dar are nevoie de relaxare și înțelegere de la partenera lui. Ea gătește, el mănâncă o idee cam mult și devine frustrată. Mi s-a întâmplat să aud o doamnă vorbind la telefon, cu o prietenă probabil, despre faptul că ea a mâncat „o chiftea” toată ziua, iar el mănâncă și trei shaorma. Nu este acesta un caz în care situația financiară proastă aduce frustrare în cuplu?

A doua situație: unul cu bani mai mulți decât celălalt. Mai mult sau mai puțin gravă decât cea de mai sus, mai ales dacă diferența este de la început. Să presupunem că el este cel care are o situație financiară mai bună față de ea. În cazul acesta există alte două situații: ori femeia nu are nicio problemă și se simte chiar foarte bine cu asta, ori este o femeie integră și încearcă să ajungă la același nivel cu partenerul ei. Dar ce se întâmplă atunci când intervine neșansa succesului sau pur și simplu banii întârzie să apară? Vă spunem noi, se numește frustrare. El își va dori vacanțe, poate că va oferi cadouri mai scumpe, va fi cel care plătește cheltuielile care ar trebui să fie comune, ea se va simți inferioară și de aici pornesc „geloziile” din teama de a nu pierde ceva ce poate este prea bun pentru ea.

Se poate întâmpla să fie și invers: bărbatul să aibă o situație financiară mai proastă decât a partenerei, caz în care amândoi vor avea de suferit. Bărbații au orgoliul lor și se vor simți cu mult mai rău decât femeile, iar femeile la un moment dat, pentru că au un simț matern mai dezvoltat, se vor simți folosite.

A treia situație și poate cea mai fericită: cuplu la același nivel financiar, care poate fi unul chiar bun. Se trezesc de dimineață, se iubesc, își beau cafeaua și parcă mai au chef de ceva. Se uită unul la altul și își spun: „Hai să mergem în vacanță!” și o fac fără nicio problemă. Se întorc relaxați și cu bateriile încărcate și își văd de activitățile zilnice liniștiți. Sau femeie cu toane, nu mai suportă cum arată baia! Își dorește una cu jacuzzi să se poată relaxa după o zi de muncă cu iubitul ei. Se duce liniștită și își cumpără jacuzzi. Este acea situație în care, deși nu în astfel de lucruri constau fericirea lor, banii întrețin liniștea în casă.

Corect este să spui că „banii nu aduc fericirea, dar o întreține!”. Problemele în cuplu vin odată cu situațiile criză, care pot fi de nenumărate feluri, însă nu ar fi mai simplu, dacă avem capacitatea asta, să tăiem de pe listă problema banilor?

Tu ce părere ai? Aduc banii fericirea sau nu?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment