Despre bacşiş – Află dacă este obligatoriu şi ce spun bunele maniere

Despre bacşiş – Află dacă este obligatoriu şi ce spun bunele maniere

Bacşişul este obligatoriu aproape în toată lumea conform unor reguli, inclusiv în România. Ceea ce mulţi români nu ştiu este că bacşişul este obligatoriu indiferent de prestaţia chelnerului.

Dacă serviciile au fost deplorabile se cheamă managerul, însă bacşişul va fi de 10% cel puţin. În mod normal, 20% din consumaţie se consideră a fi un bacşiş bun, 15% normal, iar 10% atunci când chelnerul nu a avut servicii de calitate.

Dacă doar îţi iei mâncare la pachet nu este necesar să laşi bacşiş, dacă vei consuma doar băuturi alcoolice se recomandă un bacşiş de 10-15%.

Dacă ţi se pare mult, ţine cont că în New York bacşişul ajunge deja la 30% şi continuă să crească.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

1 Comment

  1. Reply
    nana

    bacsisul este obligatoriu in momentul in care este inclus in nota de plata, iar in romania nu se aplica inca acest lucru.
    de altfel „obligatoriu in aproape toata lumea”… iar nu prea este adevarat. in majoritatea tarilor asiatice (si asia este cel mai mare continent al planetei) conceptul de bacsis nu exista, ba mai mult risti si sa ii jignesti dc incerci sa le lasi tips.

Leave Your Comment