Despre argilă – Cum poți folosi argila?

Despre argilă – Cum poți folosi argila?

Argila este un pământ natural, provenit din descompunerea unor roci, căpătând o culoare diferită în funcție de compoziție. Argila este bogată în siliciu, magneziu, calciu, sodiu, fier, galiu și multe alte microelemente și se folosește din cele mai vechi timpuri.

Deși, spuneam că poate avea mai multe culori, cea mai cunoscută este argila albă, fiind folosită pentru tratarea tenului și părului uscat.

Argila roșie este recomandată în măștile pentru tenul uscat și lipsit de luminozitate. Șamponul cu argilă roșie ajută la regenerarea părului degradat în urma vopsirii.

Argila roz se poate folosi ca și mască de față pentru hidratarea epidermei sau pentru prevenirea îmbătrânirii premature. Este indicată pentru tenul sensibil.

Argila verde este potrivită tenului gras datorită oxidului de fier, ajută și la reglarea excesului de sebum.

Argila se poate folosi atât la nivel exterior, cât și interior.

Utilizarea externă se face de regulă pentru măștile faciale: se amestecă o cantitate suficientă de argilă cu apă, lapte proaspăt, zeamă de lămâie (pentru tenul foarte gras), apoi se aplică pe față. Se lasă să acționeze timp de 15-20 minute, după care se clătește cu apă caldă. Dacă simți că se usucă pe față, mai înmoaie din mască cu ajutorul unui șervețel umezit.

Utilizarea internă se face atunci când suferi de anemie și funcționarea mai bună a aparatului digestiv. De asemenea, poți face cură de detoxifiere o dată pe an cu argilă dizolvată în apă.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment