Despre alăptare – Află tot ce trebuie să știi despre alăptare

Despre alăptare – Află tot ce trebuie să știi despre alăptare

Laptele de mamă este hrana ideală pentru bebeluș, fiind cea mai completă și mai nutritivă sursă necesară copiilor până la vârsta de 6 luni. Așadar, vorbește cu medicul care te va ajuta la naștere dacă îți vor aduce bebelușul pentru alăptare, pentru că există clinici sau spitale în care bebelușii sunt hrăniți cu lapte praf.

Primul lapte, se numește colostru și este recunoscut pentru proprietățile minune pe care le are. Alăptarea nou-născutului se face pentru un an, dacă ai lapte suficient, însă începând cu 6 luni, hrana bebelușului începe să fie mai diversificată, astfel încât alăptarea se va face mai rar. De obicei, laptele de mamă matur este produs la 10-15 zile după naștere. Acest lapte conține 50% grăsimi, 45% carbohidrați (zaharuri) și 5% proteine.

Nu uita să-ți achiziționezi produsele necesare alăptării: pernuțe pentru sâni, cremă pentru mameloane, perne pentru alăptare, pernuțe pentru eructații și pompa pentru sâni atunci când apare lactația.

Pentru a alăpta corect, mama trebuie să învețe câteva tehnici:

– Capul și fața copilului trebuie să fie orientate spre sânul mamei, astfel încat corpul bebelușului să fie aliniat și gura copilului să fie poziționată în fața mamelonului;

– Alăptarea ar trebui începută la sânul opus alăptării precedente, astfel vei ajuta la golirea completă a sânilor.

Alege pentru început bluze care se pot descheia ușor, astfel încât să fii pregătită oricând să-ți alăptezi bebelușul.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment