Definiția golanului cu clasă. Ce am scris la 25, ce cred la 31 de ani

golan

Ca să înțelegi ce vreau să spun trebuie să citești articolul Caut golan cu clasă. Aveam 25 de ani când l-am scris, habar n-aveam cu ce se mănâncă bărbații și nici nu aveam o idee clară despre ce înseamnă acest golan cu clasă. Dar suna bine! Știam că va fi viral. Și vorba aia! La 25 de ani nu eram la fel de responsabilă ca la 31. Am fost sinceră și atunci, sunt și acum. Și ca să fie treaba ca la carte, promit că revin cu același subiect și pe la vreo 40 de ani.

Zic să înceapa analiza, nu?
Voi pune în ghilimele fiecare fragment din articolul anterior, iar imediat după aceea revin cu opinia de acum.
„Caut golan cu clasă: cam asta își dorește orice femeie. Acel bărbat care să scoată și cea mai mică urmă de desfrânare din ea, fără să-și uite caracterul elegant acasă. Pentru că domnilor, ne plac golanii cu clasă! Ne plac bărbații ăia care știu să fie gentlemani în societate și dominanți în dormitor. Sunt femeie și jur că nu am auzit pe nimeni până acum să spună că nu mai are somn din cauza unui molâu. Ne plac mai degrabă indivizii ăia care pot sa facă orice timidă să se comporte ca o actriță premiată pentru filmele destinate adulților.”

Comenta cineva în perioada aceea pe acest blog că „golanul cu clasă nu are și nici nu va avea o singură femeie. Dar niciodată! De aia a ajuns cu clasă, exersând, învățând, asimilând, creându-și un obicei. Și, obiceiurile vechi…

OK. Poate fi. Dar ceea ce spuneam eu mai sus nu ține de numărul de femei pe care un bărbat le-a avut, ci mai degrabă de educația primită acasă. Încrederea unui bărbat nu vine dintr-un vast palmares de femei, ci mai degrabă din felul în care a fost crescut acasă. Și da, sună stupid pentru mulți, probabil, însă educația de acasă se revarsă chiar și în dormitor. Nu te numești golan cu clasă doar pentru că ai făcut muultă practică, ci te numești golan cu clasă când ai fost învățat să respecți femeia de lângă tine, când ți s-a oferit un mediu stabil  și o educație fără prejudecăți stupide. Te numești golan cu clasă când ai certitudinea că în casa ta și cu femeia ta, faci ce vrei. Adică faci echipa aceea atât de puternică, încât n-o mai dărâmă nici Katrina, Hugo, Harvey sau cine mai știe ce uragan. Și apoi, mult nu înseamnă calitate. 

Un golan cu clasă nu înseamnă nimic altceva decât un bărbat în adevăratul sens al cuvântului! Prea romantic? Ne plictisim de moarte, chiar dacă îl citim pe Shakespeare și avem senzația că ar trebui să-i urmăm poveștile. Prea sălbatic? Fugim ca dracu de tămâie! Totuși, suntem ființe sensibile și vrem să ne simțim protejate, chiar și atunci când devenim cele mai competente corporatiste. Până la urmă și cea mai puternică femeie poartă chiloței roz din dantelă.”

Avem nevoie de romantism din partea unui bărbat, însă cu măsură. Ca în toate lucrurile, de altfel. Echilibrul e bun. Corporatiste sau nu, avem în ADN nevoia de a ne simți protejate. Instictul femeilor de supraviețuire e acolo și nu-l putem nega. Nimeni nu poate face asta. În aceeași măsură, avem nevoie de liniște. Măcar în zilele alea când ne inundă hormonii și ne vine să scuipăm foc în oricine ne iese în cale. 

Femeile sunt complicate și nu e un secret pentru nimeni. Mai degrabă știm ce nu vrem, deci nu te strădui să ne înțelegi. Ne place să ne simțim dorite, dar nu suportăm acei bărbați care se aruncă asupra noastră precum un uliu asupra prăzii. Asta nu ar face decât să ne simțim forțate de dorința bărbatului, ori noi avem nevoie să venim în întâmpinarea dorințelor, nu să ne luptăm cu ele.”

Adică e nasol pentru o femeie să se simtă ca un trofeu. Asta dacă are ceva în cap, desigur. Femeia, zic. E plăcut să ai ochii ațintiți asupra ta, însă dacă asta se datorează numai felului în care arăți, atunci e orice, numai plăcut, nu. E ca și cum femeia ar sta cu tine numai pentru banii tăi. De ce te-ai mulțumi numai cu atât? De ce n-ai fugi de o astfel de femeie? Așa și noi. Suntem mai mult decât o bucată de carne. În plus și peste carnea asta mai trece timpul și atunci revin la instinctul nostru de supraviețuire. Cu ce ne mai ajută atunci că ne-am oferit ca pe un trofeu?

„Golanul cu clasă nu întreabă dacă el este cel mai bun, cel mai tare și nici nu se laudă cu performanțele sale. Nu ne place să vorbim despre trecut și din cauza unora prea indiscreți, femeile ajung să mintă despre numărul de parteneri. Golanul cu clasă e bun și atât.”

Adică n-are complexe. Golanul cu clasă e atent. Nu doar la ceea ce se întâmplă în dormitor, ci așa… overall. E stupid să vorbești despre trecut și mai stupid de atât este să faci comparație. În plus, atunci când e bine în prezent, trecutul dispare definitiv. Și de-o parte și de alta. Ba chiar devii recunoscător pentru cele întâmplate, căci îți vei da seama că fără acel trecut, nu v-ați mai fi întâlnit în circumstanțele de azi. 

Golanul cu clasă nu renunță la postludiu: pentru femei, postludiul este la fel de important ca tot ce se întâmplă până atunci. Suntem ciudate și dacă nu știi să te apropii după ce ai transpirat juma’ de oră, o să ne simțim folosite. Și când o femeie se simte folosită, ai dat de naiba! Un golan cu clasă nu sforăie imediat când o femeie se cuibărește lângă el. Avem nevoie de mângâieri și după, mai mult decât înainte!”

Revin la sentimentul de trofeu. Niciun om cu toată țigla pe casă nu vrea să se simtă doar un trofeu. Și zic „suntem ciudate” doar pentru că bărbații gândesc mult mai simplu decât noi. Epoca Omului de Neanderthal a apus de mult, așa că treaba asta atât de simplă cândva, nu mai funcționează în vremurile noastre. 

„Un golan cu clasă nu întreabă o femeie dacă s-a simțit bine lângă el. El știe deja. Un golan cu clasă nu vorbește despre altele când își ține femeia în brațe, chiar dacă sunt mici bârfe despre mamă, verișoară, colegă sau șefă. Nicio femeie pe lumea asta NU vrea să audă despre alte femei în momentul dedicat ei.”

Poate că ar trebui să reformulez asta „Un golan cu clasă nu întreabă o femeie dacă s-a simțit bine lângă el. El știe deja” cu „Golanul cu clasă e atent și comunică„. Întrebarea e „cum face asta„? Că, deh, suntem generația de după comunism și e rușinică să vorbești despre ce se întâmplă în dormitor.

Femeile încă nu știu că au dreptul să se simtă bine, nu știu că hormonii „neeliberați” se depun direct pe sâni, care mai târziu se pot transforma într-un cancer mamar de toată frumusețea, iar bărbații încă nu știu că femeile nu se simt bine dacă au mintea ocupată. Așa funcționează creierul nostru, din păcate. Sau din fericire. Nici nu știu. În timp ce tocăm o ceapă nesuferită, cu sau fără voia noastră, creierul se mai gândește la încă 100 de lucruri simultan. De aia zic, bârfele lasă-le pentru alt moment. Acela trebuie să fie al vostru și atât. Pentru binele relației, zic. Și pentru sănătatea fizică și emoțională a femeii. Golanul cu sau fără clasă, bărbatul sau cum vrei tu să-i spui, nu știe asta. Am greșit. Și pentru că tot vorbeam despre perioada comunistă și subiectele care încă sunt tabu pentru mulți dintre noi, rectific și spun că e bine să comunicați.

Un golan cu clasă nu-i cere de mâncare după. Dacă tu n-ai chef să-ți pregătești ceva, crezi că femeile vor să facă pe gospodinele?

Este singurul moment când femeia reușește să se oprească din gândit. De ce să vrei să o repornești atât de repede? Până la urmă, ca o relație să aibă succes, trebuie să respecți un singur lucru: acceptă și răspunde la nevoile partenerului. Nevoi care pot fi atât de DIFERITE de ale tale. Și de-o parte și de alta. 

Golanul cu clasă există. Cu sau fără metafore, cu sau fără exemplele primitive pe care le-am dat. Golanul cu clasă ar trebui să aibă o singură definiție: Să fie bărbatul acela dispus să învețe și să se adapteze nevoilor tale, așa cum ar trebui să existe și femeia aceea dispusă să învețe și să se adapteze nevoilor tale. Până la urmă, relațiile ar trebui să fie despre asumare, comunicare, evoluție.

Cu drag,
Cosmina

 

 

Leave Your Comment