Definiția bărbatului în opinia unui bărbat

definitia barbatului

Ce mai înseamnă să fii bărbat în secolul vitezei și al schimbării poate părea greu de definit în câteva fraze.

Mai în glumă, mai în serios, există un singur lucru care face un bărbat să fie bărbat și acel lucru e femeia lui. Atât de simplu e. Femeia și bărbatul se caută toată viață tocmai pentru că, inevitabil, se definesc unul prin celălalt. Și dincolo de vorbe fără rost și aparențe, dacă vrei să vezi valoarea unui bărbat te poți uită la femeia de lângă el, așa cum o femeie vorbește, vrând-nevrând, prin bărbatul de lângă ea.

Ca bărbat ești dator.

Sună puțin atipic, într-o lume în care ți se spune la fiecare pas, în special prin mass-media, că ești liber să faci ce vrei, când vrei, cu cine vrei, să auzi că a fi bărbat e o datorie și vine cu responsabilități. Dar adevărul, dincolo de ceea ce ne învață modelele identitare promovate de mass-media, adevărul e că femeia va recunoaște bărbatul atunci când acesta își asumă masculinitatea, când nu fuge de responsabilități că un adolescent întârziat, când are stăpânire de șine și își asumă, nu în ultimul rând, femeia de lângă el. Așa cum e ea, nebună și cu mentalitate de slugă-până și asta ține de masculinitate, să ignori clișeele sau miturile comerciale despre femeia independența, femeia egală cu bărbatul, și să iei că pe un dat că femeia are scris în ADN-ul ei, în softul ei primordial, de la facerea lumii, să fie slugă sau nebună.

definitia barbatuluiDacă ești femeie și ai citit ce scrie mai sus deja te-ai enervat. Inspiră, expiră. Și da, ai dreptate să te superi, doar un nesimțit ar spune asta despre femei, un nesimțit sau un bărbat. Tot aia e. Ca să nu lăsăm lucrurile într-o zonă tensionată și să ne mai liniștim un pic, femeia are în sânge să fie slugă, dar nu slugă bărbatului, nici o femeie nu s-ar mulțumi cu atât de puțin. Bărbatul e doar mijlocul prin care femeia își va sluji scopul ei în viață, familia, deci da, dacă sună că și cum femeile s-ar folosi de bieții bărbați, vestea proastă e că așa a fost de când lumea și asta nu se va schimba, vestea bună e că bărbaților li se dă voie să creadă și să pretindă ce le place lor atâta timp cât își fac treaba.

Pentru familie, femeia va fi oricând o slugă, va sacrifica orice, va lăsa totul în urmă. Și asta nu se va schimba, oricât ar încerca moda sau orice ar spune mass-media despre cum ar trebui să fie femeia modernă. Și ca bărbat, dacă nu dormi pe tine, ar fi bine să înțelegi că jocul de-a iubirea are aparența unui joc doar ca să nu te sperii prea tare de momentul în care femeia decide că e momentul să-ți asumi sacrificiul ei până la capăt.

Femeia e slugă sau nebună

Și da, femeia e fie slugă, fie nebună pentru că femeia e o ființă emoțională, un vulcan de emoții care se va revărsa asupra lumii într-un comportament care, fără să ne ferim de cuvinte, va fi perceput drept nebunie. Atunci când nu poate fi slugă, când nu-și găsește drumul către familie, când, căutându-și bărbatul capabil și dispus să-i recunoască feminitatea și să-i dea valoare, întâlnește doar adolescenți întârziați care își bat joc de timpul ei, femeia e nebună.

Ca bărbat ar fi util să înțelegi asta, femeile nebune sunt doar femei rănite, cărora li s-a refuzat dreptul la împlinire, prin bărbatul lor, prin familie. E oarecum amuzant că mulți bărbați își descriu iubitele sau soțiile drept nebune, ceea ce spun ei, de fapt e că iubită sau soția lor n-are bărbat. Dacă nu ești capabil să-i dai ce vrea, chiar și atunci când asaltată de mass-meida nici ea nu mai știe ce vrea, să nu te miri de ce vei avea parte. Fiecare om își merită soartă.

Am pornit de la ce înseamnă a fi bărbat și am ajuns la a vorbi despre femei. Pare c-am deviat de la subiect, dar nu va amăgiți, doar pare.

Citește și: Diferența dintre un domn și un prost

Citește și: Genul ăla de femeie

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment