De ce zahărul nerafinat este mai scump decât zahărul alb?

zahar

Te-ai întrebat vreodată de unde provine zahărul pe care îl utilizezi? Și mai mult, ești curioasă să afli de ce zahărul nerafinat este mai scump decât zahărul alb? Bine ar fi să vrei să afli răspunsul acestor întrebări pe care le-am auzit de curând. Și nu doar întrebările, ci și răspunsurile. Pentru că orice întrebare, are răspunsul său. Orice nelămurire, are adevărul ei.

Există oameni care atunci când ajung în supermarket, în loc de zahărul alb, aleg zahărul nerafinat și îl adaugă în coșul de cumpărături pentru a-l putea utiliza acasă, în cafea, prăjituri și multe alte situații. Știai că poate fi utilizat pe post de mască de față, sau ca scrub, alături de zaț de cafea? E numai bun pentru a preveni celulita. Însă nu asta voiam să-ți povestesc.

Cea mai mare producție de zahăr o oferă Brazilia

Zahărul se obține din sfeclă de zahăr sau trestie de zahăr ce are un conținut mare de zaharoză, care îi oferă acest gust dulceag. Zahărul este alimentul care produce o cantitate mare de glucoză și este folosit în celulele biologice pentru a produce energia de care corpul nostru are mare nevoie.

Care este diferența dintre zahărul nerafinat și zahărul alb?

Pe piața din întreaga lume, există două tipuri de zahăr. Unul brun, nerafinat care conține și alte substanțe naturale, pe lângă zaharoză. Substanțe provenite din planta din care s-a extras. Al doilea tip de zahăr este cel alb, rafinat, care conține doar zaharoză, celelalte substanțe fiind înlăturate prin diferite procese chimice.

Trebuie să știi încă de la început că zahărul brun poate fi regăsit la raft precum zahăr brun, nerafinat, brut, dar și zahăr alb, colorat prin procese chimice, cu melasă sau caramel. Așa că înainte de a adăuga în coș pungă cu zahăr, citeste foarte bine eticheta. Asta ar trebui să faci cu toate produsele pe care le achiziționezi.

Zahărul nerafinat este mai scump decât zahărul alb?

Cu siguranță, da. Atât zahărul brun brut, cât și cel colorat cu melasă sau caramel, este mai scump la raft, decât cel alb.  Zahărul brun, nerafinat, brut este mai scump deoarece încă își păstrează toate substanțele, păstrându-și astfel mineralele de care organismal nostrum se poate bucura. Se pare că din acest motiv, această variant de zahăr este considerate mult mai sănătoasă decât varianta alba a zahărului. Tocmai de aceea se află pe lista de cumpărături a celor care vor să aibă un stil de viață sănătos.

Zahărul alb, colorat cu melasă și caramel, este mai scump decât cel alb. Pentru că deși este procesat, nu a trecut prin tot procesul, deci încă își mai păstrează din componențe. Pe lângă aceastea, melasa sau caramelul care sunt folosite pentru colorare, oferă un gust mai bun, mai plăcut. După spusele celor care folosesc acest produs.

Și ultima variantă, zahărul alb, este cel mai ieftin de pe piață, fiind cea mai simplă variantă, conținând doar zaharoză, care, se pare, nu este atât de sănătoasă. Cu toate acestea, zahărul alb, se află în continuare pe lista celor mai consumate alimente procesate.

Medicii ne spun că trebuie să avem foarte mare grijă la cantitatea de zahăr consumată, atât alb cât și brun. Acesta se află în topul alimnetelor care creează dependență.

Acum, din punct de vedere al dietei, trebuie să știi că diferența caloric între cele două variante de zahăr nu este chiar atât de mare. Se pare că 100 de grame de zahăr brun conține nu mai mult de 370 de calorii, pe când 100 de grame de zahăr alb, 390 calorii. Așa că din acest punct de vedere, poți utiliza ambele variante cu drag.

 

Leave Your Comment