De ce unii oameni sunt proşti?

De ce unii oameni sunt proşti?

Este o întrebare pe care fiecare dintre noi ne-o adresăm cel puţin o dată în viaţă, dar astăzi m-am gândit să caut un răspuns. Mă tem că nu sunt singura care se întreabă unde zace atâta prostie într-un singur om, aşa că încep prin a clarifica nişte lucruri importante: inteligenţa este reală, dovedită, măsurabilă, deci există. Inteligenţa este abilitatea omului de a gândi în orice domeniu de activitate şi în orice situaţie.

Există o diferenţă între a fi deştept şi a fi inteligent: deştept devii atunci când ai acumulat informaţii despre orice domeniu, inteligentul fiind cel care are abilitate şi viteză în gândire. Ei bine, să fii retardat de la mama natură înseamnă că ai o problemă medicală şi nu e nimic de condamnat, dar să fii prost înseamnă cu totul altceva: prost poate fi şi un om inteligent sau deştept, pentru că vine cu un bagaj de preconcepţii şi modelări culturale. Astfel de preconcepţii fac un om potenţial inteligent să sufere de comoditate intelectuală.

Nu v-aţi întrebat de unde scot cei numiţi „proşti” atâtea prostii? Oare prostia asta nu cere şi ea o doză de inteligenţă? Eu zic că da, cu diferenţa că intelectul lor nu este folosit într-un mod util.

Prostia se manifestă prin multe feluri, nu are leac şi se lasă cu pagube mari pentru cei prostiţi, aşa că vorba unui prieten „De omul prost trebuie să fugi..”.

Prostia omuluiÎntâlnesc în fiecare zi oameni cu moravuri ieftine, care se cred superiori şi inteligenţi, dar care până la urmă dovedesc doar că intelectul lor este amorţit, pardon, paralizat chiar.

Nu ştiu să vă răspund de ce există oameni proşti, poate pentru că avem nevoie de varietate şi numai văzându-i pe ei îi putem aprecia pe cei cu adevărat speciali.

Tu ce faci când ai parte numai de astfel de oameni?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment