De ce trosnesc articulatiile – Afla daca e bine sa iti trosnesti articulatiile

De ce trosnesc articulatiile – Afla daca e bine sa iti trosnesti articulatiile

V-ati intrebat vreodata de ce va trosnesc articulatiile, degetele sau gatul? Sau v-ati intrebat daca trosnirea lor poate fi semnul unei afectiuni?

Atunci cand cineva „se intinde”, de regula pentru a se relaxa, isi intinde de fapt articulatiile, care vor provoca pocnirea unor mici bule de aer, formate intre saculetii dintre articulatii. Acesti saculeti se numesc burse si ajuta la atenuarea frecarii si a spatiilor dintre oase, pastrandu-le lubrefiate.

Zgomotul produs cand articulatiile trosnesc este de obicei inofensiv si nu are nici un efect asupra burselor. Desi se spune ca trosnirea degetelor, a gleznelor sau genunchilor nu provoaca aparitia artritei, medicii avertizeaza ca nu aduc nici un beneficiu articulatiilor.

 

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

1 Comment

  1. Reply
    Simona

    Da, stiu ca stretchingul este extrem de benefic in mentinerea bunei functionari a articulatiilor. Insa, colagenul ca supliment de la varsta de 40 de ani devine indispensabil pentru mobilitatea articulatiilor, deoarece scade in cantitate. Pot sa va spun ca cantitate suficienta de colagen foarte pur este in Supramax articulatii, la plicuri. Eu am luat si este eficient.

Leave Your Comment