De ce trebuie să-ți schimbi parola de la contul de Yahoo Mail imediat

yahoo

Yahoo își dă ultima suflare. Zilele trecute anunțau că vor renunța la serviciul de Yahoo Messenger, acum se pare că utilizatorii care încă mai folosesc Yahoo Mail trebuie să-și reseteze parolele și să adauge adrese de e-mail de rezervă sau chiar numărul de telefon pentru a accesa adresa de e-mail.

Atacuri cibernetice în 2013 și 2017

Sunt două situații pe care grupul Yahoo le-a recunoscut. În 2013 au fost afectați peste un miliard dintre utilizatori, iar în 2017, hackerii au reușit să spargă cele 3 miliarde conturi.

Ce înseamnă asta pentru tine?

Dacă ai și alte conturi legate la adresa de e-mail de Yahoo, există riscul să le pierzi și pe acelea. De exemplu, contul de Facebook sau conturile de pe magazinele online unde poate ai adăugat carduri de credit. De asemenea, în acest fel, hackerii îți pot pot controla tot ce ai pe telefon.

Un alt risc de care trebuie să fii conștient este acela de phishing. Aceasta este o metodă de furt de identitate prin care se încearcă obținerea unor date personale sau confidențiale. Phishing-ul se face atât prin intermediul adresei de e-mail, cât și prin intermediul telefonului, iar atacurile par să vină din partea unor instituții serioase (bănci, eBay, PayPal etc).
Acordă atenție tuturor e-mailurilor pe care le primești. Cel mai frecvent, e-mailurile care au ca scop colectarea ilegală de date au la subiect mesaje menite să atragă atenția, cum ar fi „Mesaj important – Actualizarea datelor personale”.

Ce îți recomand să faci?

1. Securizează-ți toate conturile
– Alege parole dificile, formate din litere, cifre și caractere speciale.
– Adaugă un număr de telefon pentru logarea prin sms
– Adaugă o altă adresă de e-mail pentru recuperare parolă.
– Evită să dai click pe link-urile care nu par legitime (înainte să dai click pe un link, du-te cu mouse-ul pe acel link, fără să dai click însă și uită-te în colțul din stânga jos. Dacă link-ul vizibil este sub forma unui site pe care l-ai mai accesat, însă în colțul din stânga jos apare ceva similar cu http://site-fals.co.kr/continut/logon.htm, NU DA click).

2. Optează pentru o adresă de e-mail mai sigură
Treci pe Gmail. Niciun e-mail nu este 100% sigur, însă pe partea de securitate, Gmail îți arată ultimele logări în contul tău și mai mult decât atât, poți folosi two factor authentification (folosești și telefonul pentru logare, nu doar utilizatorul și parola).

Tu cum îți securizezi contul?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment