De ce trebuie să renunți la shake-urile proteice?

shake

Ești genul de persoană pasionată de sport și de imaginea sa? Dacă da, cu siguranță ai auzit de celebrele shake-uri proteice. În acest articol vei afla motivele pentru care trebuie să renunți la ele sau motivele pentru care nu trebuie să le consumi niciodată.

Dacă ești consumator de astfel de produse, de shake-uri proteice, batoane și alte suplimente, află că trebuie să citești foarte atent eticheta lor. Trebuie să fii conștient de conținutul lor.

Ce conțin shake-urile proteice?

Proteinele sunt construite din aminoacizi și sunt esențiale pentru viața noastră. Ne oferă energie, vitalitate și sunt deosebit de importante când vine vorba de construirea masei musculare. Însă studii recente au scos la iveală efectele negative pe care le provoacă un consum exagerat de mare de proteine.

Studiul, publicat în Metabolismul Natural, sugerează că un consum peste limită de aminoacizi, ingredient important în shake-urile proteice, poate conduce la kilograme în plus și schimbări pe plan psihic.

Pe lângă conținutul mare de aminoacizi, aceste produse conțin multe alte ingrediente cu care organismul nostru nu este obișnuit. Aceste ingrediente pot provoca efecte negative asupra sănătății noastre.

Specialiștii spun că moderația trebuie să facă parte din stilul nostru de viață și nu astfel de suplimente care ne pot face rău. Proteinele luate din mesele de zi cu zi ar trebui să fie suficiente.

Unde găsesești proteine?

Proteinele se regăsesc în zeci de alimente care ne sunt la îndemână și pe care, oricum, obișnuim să le consumăm.

Află că acestea sunt în cantități mari în lactate, ouă, carne roșie, pește, carne de pui, și porc. Vegetarienii își pot lua porția necesară de proteine din legume și fructe. Fasolea, lintea, mazărea, soia, și alunele au un conținut bun și natural de aminoacizi.

Dietele pe bază de proteine sunt recomandate sportivilor și celor care vor să-și construiască o masă musculară pe măsură. Mai ales celor care participă la concursuri de culturism. De asemenea, un astfel de stil de viață se recomandă și celor care au probleme cu sistemul reproductiv.

Dieta bazată pe proteine și slabă în carbohidrați, țintă o perioadă îndelungată va crea efecte secundare nedorite. O astfel de dietă poate provoca migrene, stări generale de rău, obezitate, deficit de magneziu și multe alte probleme.

O viață sănătoasă fără shake-uri proteice

Dacă într-adevăr îți pasă de imaginea ta, ar trebuie să te intereseze și sănătatea. Dacă ai consumat un timp îndelungat astfel de shake-uri proteice, mergi și fă-ți un set de analize. Trebuie să știi dacă nu cumva ți-a fost afectată starea de sănătate. Și dacă a fost, trebuie să știi cum faci să-ți reintri în ritm.

Nu trebuie să renunți la sport și la o alimentație sănătoasă, însă trebuie să fii sigur că faci alegerile potrivite. Nu pentru acum și pentru câțiva mușchi, ci pentru toată viața.

Cu sport și o alimentație moderată în care consumi din toate câte puțin, vei reuși să obții corpul pe care ți-l dorești. Într-adevăr, aceste shake-uri fac minuni și corpul se transformă într-un timp scurt. Însă, sănătatea ta este mult mai importantă.

Dacă nu ai consumat, însă voiai să te apuci, mai bine renunță la acest gând. Citește etichetele și interesează-te. Discută cu nutriționști și medici și te vei convinge că cea mai bună alegere este să ai o dietă bazată pe alimente naturale.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment