De ce trebuie să ai un robot de bucătărie performant

bucatarie

Te-ai întrebat vreodată ce ai face dacă ai avea mai mult timp pentru tine? Ai merge la shopping? Ai petrece mai mult timp cu cei dragi? Sau poate că te-ai bucura de o oră, două în plus de somn? Eu aș sta degeaba. Da, în zilele noastre, a sta degeaba a devenit un lux pe care puțini ni-l permitem. Însă cum putem face asta? Optimizăm timpul. Aceasta este soluția.

Însă cum facem asta?

Din fericire, tehnologia a avansat și dacă tot o avem la îndemână, de ce să nu o folosim la maximum? De ce să stai 3 ore în bucătărie când poți petrece mai puțin de o oră? Pentru asta ai nevoie de cumpărături inteligente, de un meniu ușor și evident, de un robot de bucătărie.

Întrebarea este: În funcție de ce alegi robotul de bucătărie? Iată mai jos câteva recomandări pe care e bine să le ai în vedere atunci când alegi un robot de bucătărie:

1. Feliere: un robot de bucătărie de tip Food Processor poate fi folosit și pentru felierea alimentelor. Așa că în loc să tai felie cu felie, mai bine investești într-un astfel de robot. De exemplu, când vrei să pregătești cei mai buni cartofi prăjiți, folosește-te de un astfel de robot. Economisești mult timp.
2. Tocatul și mărunțitul alimentelor: este o funcție pe care majoritatea roboților o îndeplinesc și te scutește de multă muncă. Poți toca și mărunți fructe și legume, ciocolată, nuci sau morcovi.
3. Storci fructe: alege un robot de bucătărie cu o capacitate de un litru, astfel încât să poți obține 3-4 pahare de suc din fructe sau legume. Unde mai pui că sucul poate fi de folos atunci când vrei să faci o detoxifiere sau pur și simplu ai nevoie de o doză de vitamine?
4. Frâmânți aluat: Da, ai auzit bine! Un robot de bucătărie de poate scuti de frământarea anevoioasă a aluatului pentru cozonaci, prăjituri sau pâine. Trebuie doar să alegi un robot de bucătărie cu cuvă și palete.
5. Râșnire: dacă nu vrei să investești într-un espressor de calitate, care poate costa destul de mult, atunci un robot de bucătărie cu această funcție este de mare folos când vrei să prepari o cafea proaspătă dimineața.

Alte aspecte de care să ții cont când îți cumperi un robot de bucătărie:

1. Curățare ușoară: alege unul care să-ți permită o curățare ușoară, altfel timpul economisit se duce pe spălarea acestuia. În general, accesoriile robotului de bucătărie pot fi curățate în mașina de spălat vase.
2. Dimensiunea și greutatea pot fi destul de mari, așa că trebuie să te asiguri că ai spațiu de depozitare.
3. Materiale: dacă îți dorești un robot de bucătărie care să aibă și funcția de frământare, alege unul care să aibă bol metalic pentru că este mai rezistent.

Leave Your Comment