De ce ți se înroșește fața după ce bei alcool?

Un pahar cu vin poate merge perfect cu un preparat culinar. Dar vrei doar să bei vinul, nu să se și vadă pe fața ta. Iată de ce ți se înroșește fața după ce bei alcool!

Care sunt motivele pentru care ți se înroșește fața după ce bei alcool?

Înroșirea feței din cauza alcoolului este un simptom întâlnit cel mai frecvent în cazul a două tipuri de persoane: cele cu o deficiență de o enzimă numită alcool dehidrogenază, adesea întâlnită la populațiile asiatice, și cele care suferă de rozacee, adesea întâlnită la persoanele cu pielea mai deschisă la culoare, din nordul Europei.

De ce se înroșește fața la persoanele care au o deficiență de alcool dehidrogenază?

Capacitatea acestei enzime de a descompune acetaldehida în alcool provoacă înroșirea feței. Alcoolul dehidrogenază ajută organismul să descompună repede alcoolul în ficat. Dacă ai o deficiență de această enzimă, descompunerea nu mai are loc atât de repede. Alcoolul dilată vasele de sânge într-o oarecare măsură la toți oamenii. Acest lucru este datorat efectului toxic al alcoolului asupra celulelor. Nu este periculos dacă ți se înroșește fața după ce bei alcool, dar este un indiciu al faptului că efectele toxice ale alcoolului sunt prezente în corpul tău.

De ce se înroșește tenul persoanelor care suferă de rosacee?

Dacă ai rosacee, înroșirea feței poate fi cauzată de ciocolată, alimente picante și băuturi calde, nu doar de alcool. Această reacție are loc din cauza faptului că persoanele care suferă de rosacee au vase de piele care funcționează hiperactiv sau instabil. Iar toate băuturile și alimentele enumerate afectează fluxul sanguin.

Din păcate, nu poți împiedica înroșirea feței, dar există modalități prin care o poți atenua, cum ar fi o cremă hidratantă cu tente verzi. Și poți bea un pahar cu apă între două pahare cu alcool, pentru a-i acorda puțin ajutor ficatului tău. În orice caz, atunci când ți se înroșește fața de la alcool, probabil că este momentul să pui paharul cu alcool jos și să începi să te hidratezi cu apă.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment