De ce te trimite cafeaua la toaletă?

Probabil că ți s-a întâmplat și ție. Ai terminat de băut cafeaua dimineață și ai simțit că trebuie să ajungi imediat la toaletă. Însă de ce te trimite cafeaua la toaletă?

Care sunt motivele pentru care te trimite cafeaua la toaletă?

Practic, cafeaua și defecarea sunt corelate. În timp ce nu este nevoie neapărat să bei o cafea pentru a elimina excrementele, cu siguranță pare să accelereze procesul. În timp ce este sănătos să mergi la toaletă în fiecare zi, de ce te face cafeaua să mergi mai repede? Iată ce spun specialiștii!

Există mai multe lucruri care trebuie luate în considerare. Cofeina din cafea provoacă o contractare a mușchilor intestinali, care provoacă mișcări intestinale. Cu toate acestea, nu este vorba doar despre cofeină, ci și despre compușii din cafea în sine. Cafeaua cu cofeină și decofeinizată poate stimula mișcările părții inferioare a intestinului gros. Este stimulată producția de acid gastric, care ajută la mutarea alimentelor în sistemul digestiv.

Cafeaua stimulează eliberarea a doi hormoni, gastrina (eliberată în stomac) și colecistocinina (eliberată în intestinul subțire). Gastrina amplifică mișcările colonului, iar colecistocinina eliberează enzimele digestive, inițiind procesul digestiv.

Lichidul cald lărgește vasele de sânge în sistemul digestiv pentru a crește fluxul de sânge și activitatea gastro-intestinală. În plus, cafeaua este un laxativ mai bun dacă este băută devreme. După o noapte de odihnă, primul lucru pe care îl pun în gură mulți oameni este cafeaua. Este pornit procesul digestiv prin reflexul gastrocolic. Răspunsul gastrocolic este un răspuns fiziologic care stimulează contracția musculară în intestine și este prezent de fiecare dată când mâncăm sau bem. Combinând acest răspuns cu proprietățile digestive ale cafelei menționate mai sus, îți poți da seama de ce te trimite cafeaua la toaletă.

În cât timp își face efectul cafeaua?

În cazul anumitor persoane, poate fi vorba despre 5 minute după ce a fost băută cafeaua. În cazul altora, poate dura o oră. Corpul oamenilor răspunde diferit la cafea, dar potențialul său de a induce o vizită la baie poate afecta pe toată lumea. Aproximativ 30% dintre persoane au remarcat acest lucru, mai multe femei decât bărbați. De ce? Femeile sunt mai sensibile la distensia rectală, care poate declanșa nevoia de a folosi toaleta mai des. Dacă folosești îndulcitori artificiali sau bei lapte de vacă și ai o intoleranță la lactoză, poți avea o reacție mai intensă la cafea. Cafeaua poate, de asemenea, să îți influențeze și nivelul de anxietate. Cu toate acestea, băutura fără care nu poți începe ziua aduce multe beneficii pentru organismul tău.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment