De ce simțim nevoia să ne sărutăm?

Ne sărutăm pentru că e un semn de afecțiune, pentru că ne place, pentru că produce fiori și e cel mai bun preludiu, pentru că.. și lista poate continua. Dar întrebarea este de ce?
Cum au ajuns oamenii să se sărute?

Pentru fiecare dintre noi, sărutul poate însemna afecțiune, împăcare, dorință, iubire, respect, însă sărutul pe buze este adesea asociat cu erotismul și atracția pasională dintre două persoane. Sărutul este cel mai natural gest, deși rolul și originile sale încă sunt necunoscute. De fapt, nu se știe nici măcar dacă este este un gest instinctiv sau unul învățat.

Se pare că specialiștii au două școli de gândire: prima conform căreia sărutul este un comportament instinctiv, răspândit datorită senzațiilor plăcute pe care le oferă. A doua teorie constă într-un comportament primitiv, legat de supraviețuire (hrănirea din gură-n gură).

De-ce-ne-sarutamDe-a lungul timpului, sărutul a fost catalogat ca fiind ceva scârbos, dezgustător, imoral și revoltător, însă în prezent a devenit studiu științific și poartă numele de filematologie. Până una alta, sărutul nu este neapărat util, deși poate avea și câteva beneficii pentru sănătate pe lângă faptul că este o cale de transmitere a unor boli. La nivel psihologic, sărutul reduce nivelul de stres din cuplu și stimulează sistemul cardiovascular.

De ce închidem ochii când ne sărutăm?

Pentru că e romantic, pentru că e intim.. Nu! Pentru că e dificil să ne focalizăm privirea pe ceva atât de apropiat ca fața unui partener de sărut. Astfel, închiderea ochilor este soluția cea mai bună pentru a evita o imagine încețoșată.

Din punct de vedere psihologic, sărutul cu ochii închiși te poate face să te simți mai puțin vulnerabil, astfel că vei fi mai relaxat. Ar putea fi comparat cu lumina stinsă înainte de a avea relații intime, dar evident că la o scară mai mică.

Tu de ce crezi că ne sărutăm?

Sursă foto: Pinterest

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment