De ce se lasă sânii

Te-ai întrebat adesea de ce se lasă sânii. Dacă ești o femeie care a crescut jucându-se cu păpuși Barbie, este posibil să fi observat încă din copilărie o diferență între pieptul perfect al păpușii și bustul lăsat al mamei, bunicii, profesoarei sau al oricărei femei pe care ai văzut-o. Crescând, ai fost invadată de informații din mass-media care setau tipare ale înfățișării perfecte, chiar și forma ideală a bustului. Acum, că ești adultă, ai putea observa cum propriul bust pierde lupta cu gravitatea. Motivele pentru care se lasă sânii sunt firești pentru organism, deoarece acesta este în continuă schimbare, chiar și când îmbătrânește. Uite care sunt cele mai întâlnite cauze ale lăsării bustului:

1. Îmbătrânești
Din cauza formei bustului, lăsarea acestuia este des întâlnită și, în mare măsură inevitabilă. La urma urmei, sânii nu sunt susținuți de mușchi proprii, ci sunt formați din grăsime, glande, ducte lactofore și un anumit țesut conjunctiv, denumit ligamente Cooper și despre care se crede că oferă un sprijin structural. Cu cât ne apropiem mai mult de o vârstă înaintată, ligamentele încep să-și piardă elasticitatea. Bustul începe să-și piardă forma, deoarece dispare sistemul de suport.

De-ce-se-lasă-sânii2. Alergi fără un sutien adecvat
Atunci când o femei aleargă, face jogging sau alte exerciții fizice, bustul acesteia se mișcă în trei direcții – vertical, orizontal și în forma cifrei 8. Fără un sutien de sport purtat corect sau o bustieră, pieptul se mișcă liber, ducând la întinderea ligamentelor și, în final la lăsarea acestuia.

3. Ți se modifică greutatea și/sau cantitatea de hormoni
Aceste modificări includ fluctuațiile cauzate de îngrășare și pierdere de greutate, datorită obiceiurilor alimentare, dietelor, dar și sarcinii. Cu cât are mai multe sarcini, o femeie va fi predispusă micșorării și lăsării bustului.

4. Fumezi
Știi deja că fumatul îți poate afecta plămânii și inima, însă știai că pot schimba și forma bustului tău? Fumatul distruge elastina, adică proteina care conferă elasticitate pielii. Iar un nivel scăzut de elastină duce la lăsarea bustului.

Mitul pe care îl cred adevărat multe dintre femei, conform căruia alăptatul provoacă deformarea bustului, nu este adevărat. Cercetările au arătat că doar mărimea sânilor se schimbă când ești însărcinată, nu și forma acestora. Laptele matern este în continuare cel mai bun aliment pentru un copil în creștere, așa că nu lăsa acest mit să-ți dea bătăi de cap.

Lăsarea bustului poate fi redusă prin alegerea unui sutien care să ajute la susținere, mai ales dacă vrei să faci mișcare fizică. Pentru femeile care au pielea întinsă și un volum scăzut al bustului, un lifting poate fi soluția pe care o caută. Însă femeile care sunt însărcinate, alăptează sau plănuiesc să slăbească nu ar trebui să ia în considerare această procedură, deoarece forma și/sau mărimea pieptului s-ar putea schimba. O altă soluție ar fi alegerea, împreună cu un antrenor personal, unui set de exerciții special pentru fermitatea bustului tău. În momentul în care vrei să urmezi o dietă pentru a slăbi sau pentru a te îngrășa, încearcă să nu o alegi pe cea mai drastică, deoarece riști să pară lăsat bustul sau chiar să-ți apară vergeturi. Un efect revigorant are și un jet rece de apă deasupra bustului, după fiecare baie sau duș. Astfel, îți vei stimula circulația sângelui, iar prin masaj, vei prelungi elasticitatea pielii.

Sursa foto: thehealthsite.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment