De ce să-ți vopsești părul

parul

Din când în când avem nevoie de o schimbare majoră în viața noastră. Cum alegem să facem acest lucru este la latitudinea fiecăruia dintre noi. Ca soluție viabilă poate fi și ideea conform căreia ar trebui să-ți vopsești părul. Fie că este prima oară când apelezi la vopsea de păr sau recurgi doar la schimbarea culorii, este o schimbare neașteptată. Important este să-ți alegi și o culoare potrivită, pentru ca transformarea să fie una fericită. Următorul pas va fi să te decizi dacă te vopsești acasă sau la salon, dar, până atunci, uite care sunt motivele pentru care ar trebui să-ți vopsești părul – dacă nu erai convinsă până acum:

1. Vopsirea părului nu mai reprezintă un proces distructiv
În timp, metodele de colorare a părului au evoluat. Datorită compușilor chimici din vopsea care au fost îmbunătățiți, diferitele tipuri de coloranți pentru păr sunt destinate îngrijirii și protejării părului natural sau chiar și vopsit. De multe ori vei observa că părul tău vopsit are mai mult volum și e mai sănătos decât părul nevopsit.

2. Vei fi la modă cu tendințele sezonului
Dacă îți place să fii în tendințe când vine vorba de vestimentație, te-ai gândit să încerci și culorile fiecărui sezon în ceea ce privește coafura? Nu spunem că ți se potrivesc toate, dar le poți încerca pe cele potrivite. Iar când vei vopsi în culoarea vedetă a sezonului, cu siguranță vei întoarce privirile pe stradă.

parul3. Textura părului este îmbunătățită de vopseaua de păr
Datorită evoluției din domeniul tehnologiei produselor pentru vopsit părul, părul tău are anumite beneficii dacă îl vopsești. Produsele care aveau un efect dăunător asupra părului au dispărut, lăsând în urmă produse care îmbunătățesc textura firului de păr. Contrar ce se crede, dacă te vopsești, poți avea un păr mai sănătos, accentuat de strălucire.

4. Maschezi firele albe de păr
Cei care au trecut de o anumită vârstă experimentează ceva ce se numește păr grizonat. Vopsirea părului este una dintre soluțiile cele mai eficiente de a ascunde firele albe de păr. Motivele pentru care apar firele albe sunt nenumărate, printre ele fiind și stresul, alimentația nesănătoasă și dereglările hormonale. Însă nu trebuie să ne fie rușine să ne vopsim.

5. Poți alege o culoare de păr mai potrivită pentru tine
Unul dintre lucrurile cele mai importante în momentul când decizi să te vopsești este alegerea corectă a culorii. Această alegere este influențată de culoarea ochilor, a tenului și de trăsăturile fizice. Mulțumită diferitelor programe existente pe Internet, poți încerca mai multe culori, până o găsești pe cea potrivită. Nuanța cea mai avantajoasă îți va schimba imaginea complet.

6. Experimentează cât mai mult
Trebuie să te gândești că nu vei avea întotdeauna vârsta pe care o ai acum, când poți să experimentezi cât mai mult. Sfatul meu este să profiți de această perioadă și să încerci și culori mai îndrăznețe, alternând cu nuanțele naturale. Blondul platinat este mai potrivit pentru o doamnă, iar un roz îi stă întotdeauna mai bine unei tinere. Astfel, putem spune că și nuanțele au o vârstă, iar noi trebuie să ne dăm seama care sunt cele potrivite în diferite momente din viață.

7. Vopsirea părului este o binevenită schimbare pe plan personal
Recunoscut doar de femei este faptul că, după o despărțire, simt nevoia de a schimba ceva la propria persoană. De multe ori, apelează la vopsirea părului, dând un imbold egoului. Ție ți s-a întâmplat vreodată să apelezi la această soluție în momentele de după despărțire?

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment