De ce să nu te întâlnești cu un tip care-și face selfie

barbat

La ce riscuri te expui unei relaţii cu un tip obsedat de selfie?

Selfie, noul virus social care provoacă dependenţă, sau mai bine spus obsesie, poate afecta relaţiile interumane, liniştea personală şi poate sta în calea fericirii tale. Crezi că exagerez, nu? Sigur, trendul ăsta pare nevinovat la prima vedere, că doar tuturor ne mai scapă un selfie atunci când ne simţim bine în pielea noastră. Dar ce se întâmplă atunci când te bucuri de un loc sau de un moment doar pentru că pare a fi situaţia perfectă pentru un selfie? Ei bine, nu ai fi singura, doar tu şi încă jumătate din populaţie. Dar crezi că este ăsta un obicei sănătos? Doar pentru că este la modă şi toată lumea o face nu înseamnă că nu poate avea repercursiuni negative.

Cu cât apar tot mai multe reţele de socializare, cu atât devii mai preocupat de aspectul tău şi de părerea celorlalţi despre tine. Te-ai fi aşteptat ca numai femeile să fie obsedate de înfăţişarea lor, dar nu. În ultimul timp, bărbaţii au luat cu asalt internetul cu poze selfie. Tricouri decoltate, şapca într-o parte, tatuajele la vedere şi barba frumos aranjată. Această postură pare a fi mereu adoptată şi preferată de către bărbaţii macho care vor să impresioneze.

Odată gâdilat egou-ul, nimic nu-l mai poate opri

Problema poate deveni mai serioasă la ei, decât la femei. Dintr-un bărbat lipsit de încredere, se poate naşte un zeu al aroganţei, narcisimului şi obsesiilor. Mai grav este faptul că toata nesiguranţă aceea rămâne ascunsă undeva şi continuă să fie activă. Cu fiecare selfie postat, se aşteaptă la tot mai multe aprecieri. Totul devine un scop, o vânătoare de like-uri pentru a îngropa orice îndoială la adresa lui. Din păcate, astfel de bărbaţi nu sunt capabili să iubească o persoană, decât o hologramă a lui sau una superficială ca şi el. Dacă îţi doreşti intimitate şi atenţie din partea lui, gândeşte-te de două ori înainte de a te lăsa păcălită de sutele de poze selfie de pe pagina lui, pentru că s-ar putea să se iubeasca doar pe el însuşi. Vrei motive concrete pentru care să te întâlneşti cu un tip flămând după selfie poate fi o idee proastă? Uite la ce să te aştepţi:

barbat1. Carte de poveşti cu poze

Aşa cum toate cărţile de poveşti conţin mai puţin text şi mai multe poze, cam aşa o să fie şi relaţia voastră. Există şanse mari ca el să te aleagă ca un accesoriu frumos pentru selfie. Pozele vor spune poveşti frumoase, dar realitatea numai tu o ştii. Ar prefera mai degrabă să facă fotografii, decât să trăiască momentul.

2. Este egocentrist

S-ar putea ca persoana lui să fie singura care contează cu adevărat în relaţia asta.

3. O să vrea să câştige mai mult dragostea „fanilor” decât dragostea ta.
Scopul lui zi de zi va fi să câştige mai multe like-uri din partea prietenilor de pe reţele de socializare, decât puncte albe din partea ta. E de la sine înţeles că nu mai are rost vreun efort din partea lui, oricum eşti destul de norocoasă să apari că eşti într-o relaţie cu el pe FaceBook. Ar trebuie să apreciezi acest titlu.

4. Nu se aranjează neapărat să arate bine pentru tine, ci pentru altcineva.

Singura lui motivaţie pentru a arăta impecabil şi atrăgător este sa fie mereu pregătit în caz de un selfie.

5. Este superficial

Bărbaţii obsedaţi de look-ul lor de obicei sunt cei care par mereu plictisiţi şi interesaţi doar de smartphone-ul lor. Nu au altă pasiune sau hobby decât cel legat aspectul lor. Încearca să nu-ți pui toată încrederea în ei, că s-ar putea să rămâi cu ochii în soare.

6. Îşi petrece mai mult timp privind ecranul telefonului decât pe tine

Viaţa lui se învârte şi se petrece mai mult online. Va trebui să lupţi cu telefonul pentru atenţia lui.

7.  Încrederea de sine o câştigă doar prin like-uri

Ştii că are probleme de încredere atunci când caută atenţie din partea celorlalţi. Pentru el valoarea de sine se măsoară prin like-uri şi comenturi. Unde sunt bărbaţii de odinioară? Crede-mă, tu cauţi altceva.

8. Nu prea ai ce discuta cu el

Nu te aştepta la discuţii filozofice şi profunde pentru că pe el îl interesează doar viaţa socială online.

9. Ştie mai multe despre viaţa altora decât despre a ta

Dacă vrei să te cunoască mai bine, începe şi tu să faci publică viaţa ta personală. S-ar putea să te surprindă faptul că ştie mai bine viaţa unor necunoscuţi pe care îi urmăreşte pe internet, decât despre tine, deşi eşti chiar lângă el.

10. Aveţi opinii despre viaţă diferite

Şansa este ca voi să vedeţi viaţa din perspective diferite, ceea ce spune totul. Dacă nu vrei să ai parte de un triunghi amoros (tu, el şi mobilul), fii atentă la detaliile astea dacă nu vrei să rămâi pe dinafară. Amintirile sunt mai valoroase atunci când sunt păstrare în inimă, şi nu pe internet. Caută să trăieşti viaţa pentru tine şi nu pentru invidia celorlalţi.

Sursă foto: www.pixabay.com
Articol preluat: elidedaily.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment