De ce să consumi stafide mai des

consumul de stafide

 Consumul de stafide are numeroase beneficii

Când auzim de stafide, ne gândim la plăcinte, la cozonac şi multe alte bunătăţuri dulci. Stafidele sunt cele mai îndrăgite fructe uscate ale românilor şi nu numai. Puţini sunt cei care le mănâncă ca atare, dar odată ce vei afla ce beneficii îţi poate aduce o porţie zilnică de stafide, vei rămâne uimit. Aşadar, dacă simţi nevoia de ceva dulce sau o gustare între mese, te sfătuiesc să înlocuieşti cât de curând alte dulciuri sau ronţăieli, cu 2-3 linguri de stafide. Iată câteva motive pentru care să consumi mai des stafide.

beneficii stafide

Probleme de anemie? Nu mai este cazul

O jumătate de ceaşcă de stafide, conţine cantitatea potrivită pentru a-i oferi organismului tău mineralele necesare pentru întărirea organismului. Poate că nu ştiai, dar stafidele conţin mult fier şi cupru. Lipsa fierului este prima cauză care declanşează simptomele de anemie. Persoanele care suferă de această deficienţă, pot apela cu încredere la consumarea zilnică a câtorva stafide. În plus, au un conţinut ridicat de vitamina B, iar alături de cupru, care ajută la formarea celulelor roşii din sânge, ameliorează şi tratează anemia.

Stafidele, mici afrodiziaci

La asta chiar nu te aşteptai, nu-i aşa? Pentru o mai bună activitate în viaţa sexuală, consumul de stafide poate mări libidoul şi apetitul sexual. Bărbaţii care au o disfuncţie eretică, li se recomandă stafide! Un anume aminoacid, numit arginină, funcţioneză ca un energizant pentru viaţă dumneavoastră amoroasă.

Benefic pentru digestie şi detoxifiere

Una din cele mai deranjante probleme când vine vorba de digestie este aciditatea gastrică prea mare şi senzaţiile de arsură din capul pieptului. O alternativă ideală pentru soluţionarea acestei probleme sunt chiar stafidele. Magneziul şi potasiul din compoziţia lor ajută la absorţia şi reducerea acidului gastric, şi astfel putem sta liniştiţi ca nu vom mai avea asemenea supărări. În plus, tranzitul intestinal se reglează datorită fibrelor pe care aceste stafide ni le oferă din plin. Apa este absorbită, iar odată cu acestea şi toxinele din corp. Astfel probleme de constipaţie nu îşi vor mai face prezenţă şi chiar ne poate proteja de probleme guta, artrită sau pietre la rinichi.

Un plus pentru sistemul osos şi dinţi

Stafidele conţin calciu, ceea ce ajută la menţinerea sănătăţii sistemului osos şi la întărirea lui. Împreună cu magneziu, poate preveni osteoporoza şi sunt foarte indicate copiilor care sunt în plină creştere şi dezvoltare. Pentru oase şi dinţi mai puternici, calciul este mai repede absorbit datorită micronutrienţilor din stafide.
Deşi sunt dulci, stafidele îţi pot menţine cavitatea bucală curată. Nu atacă smalţul dinţilor, din contră, previn apariţia cariilor şi a altor bacterii dăunătoare gingiilor şi dinţilor noştri. Toate acestea se datorează acidului oleanolic, prezent în compoziţia lor. Aşadar, sunt antibacteriene şi antiinflamatoare. Dacă ai probleme cu gingii umflate şi sensibile, stafidele pot ameliora inflamaţiile. Cu această proprietate, putem adăuga în lista de motive şi următoriul beneficiu adus de stafide, şi anume:

Tratarea infecţiilor

Sistemul tău imunitar poate răsufla uşurat. O porţie zilnică de stafide protejează organismul de musafiri nepotfiţi. Polifenolii prezenţi ajută la vindecarea infecţiilor şi la distrugerea viruşilor. Datorită acestui lucru, în caz de febră, stafidele pot reduce intensitatea acesteia. Suntem mai protejaţi de răceală şi alte afecţiuni contagioase.

Acestea sunt doar câteva din efectele benefice în urma consumului de stafide. Pe lânga faptul că sunt un plus de energie, ajută la revenirea poftei de mâncare şi la întărirea vederii, numărul mare de antioxidanţi şi vitamine, ajută corpul să combată formarea radicalilor liberi, foarte dăunători nouă. Aşadar şansele de avea cancer scad semnificativ. Că tot am vorbit atât de stafide, nu-i aşa că v-am făcut poftă?

Sursă foto: www.wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment