De ce să alegi laptele de capră

Lapte de capra

Laptele de capră este folosit de tot mai multe mame pentru a-și hrăni bebelușii. Se pare că laptele de capră este mai ușor de digerat și nu este la fel de alergenic precum laptele de vacă.

Experții nutriționiști susțin că laptele de capră este mai gras decât cel de vacă, nu conține aglutinină, ceea ce înseamnă că moleculele de grăsime din compoziția lui nu se lipesc unele de celelalte, ceea ce îl face mai digerabil pentru copii. Și dacă acest aspect nu este suficient pentru tine, află că laptele de capră are un nivel mai ridicat de acid linoleic și acizi grași Omega-6.

Ce importanță au acești acizi importanți pentru corpul uman?

Lapte de capraÎn cazul bebelușilor, acești acizi se digeră mai ușor, ceea ce oferă mai multă energie. Nutriționiștii spun că proteinele din laptele de capră se coagulează sub acțiunea acizilor din stomac.

Un alt avataj este faptul că laptele de capră se recomandă bebelușilor care au tendința de a regurgita mâncarea, mai ales că laptele are un risc mai mic de a declanșa alergii alimentare.

Aceste alergii pot fi declanșate de niște proteine speciale, caseina alpha-S1 și beta-lactoglobulina. În cazul laptelui de capră, substanța caseină este prezentă în cantități foarte mici și este similară cu cea a laptelui matern.

Laptele de capră nu este bun doar pentru bebeluși, ci și pentru adulții care vor să trateze sau să stagneze anumite afecțiuni. O astfel de cură ține între două săptămâni și maxim trei luni. Trebuie să beți în fiecare zi câte două căni de lapte, cât mai proaspăt.

Ce boli poți trata cu ajutorul laptelui de capră?

Laptele de capră întărește sistemul imunitar, mai ales în cazul anemiilor, combate depresia, ajută la vindecarea tuberculozei, încetinește evoluția cancerului și reglează nivelul hormonilor din orgasnism.

De asemenea, laptele de capră poate combate sterilitatea, atât la femei, cât și la bărbați. Se ține o cură timp de o lună, în care se consumă două căni de lapte, dimineața și seara, în care se adaugă două-trei linguri de suc de năprasnic.

Sursă foto: healthguide

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment