De ce purtăm ceasul pe mâna stângă?

Pe ce mână purtăm ceasul? Pe stânga sau pe dreapta? Și de ce ne uităm atât de ciudat la cineva care poartă ceasul pe dreapta? Te-ai întrebat vreodată asta?

Ceasurile se poartă pe mâna stângă

Fie că vorbim despre ceasuri de damă, fie de bărbați, ele se poartă pe mâna stângă, iar motivul este unul simplu. Comoditate și nimic altceva. Nu există o regulă în codul vestimentar, care să te oblige să-l porți pe mâna stângă.

Majoritatea oamenilor sunt dreptaci, deci e mai ușor să închei sau să deschei cureaua ceasului cu dreapta. În cazul persoanelor stângace, lucrurile stau invers. Pentru ei este mai ușor să poarte ceasul pe mâna dreaptă.
În afară de acest aspect, mai există o explicație: aceea că un ceas va fi mai protejat pe mâna stângă în cazul eventualelor accidente, ținând cont că mâna dreaptă este mai folosită pentru tot felul de sarcini.

Acum că am lămurit de ce purtăm ceasul pe mâna stângă, haideți să lămurim și cum purtăm un ceas:

Dimensiunea cadranului:

Nu e un secret faptul că se poartă ceasurile cu cadran supradimensionat, însă nu sunt potrivite oricui. O femeie cu încheietura foarte îngustă nu trebuie să poarte un ceas cu cadranul care depășește lățimea încheieturii.

Cureaua:

Ceasurile care au cureaua din piele trebuie să fie fixe, însă nu strânse. Aceeași regulă se aplică și în cazul ceasurilor care au curea tip brățară. În plus, brățările din metal se încălzesc dacă sunt expuse la temperaturi înalte, deci nu vrei o brățară caldă pe mână.

Ceasul de mână are două funcții la fel de importante: una practică și una estetică. Fiind o bijuterie importantă pentru ținuta ta, alege unul de calitate. În fond, nici nu ai nevoie de prea multe ceasuri. Este suficient să ai unul pentru birou și unul casual.

Cum asortezi ceasul cu ținuta?

Ceas cu brățară argintie: se poate purta cu haine în nuanțe de gri, alb, negru și albastru.
Ceas cu brățară aurie: se poate cu purta cu haine maro, bej, bronz, în tonuri pământii, alb, negru, turcoaz închis.
Ceas cu brățară neagră: se poate purta cu orice culoare la fel ca și ceasurile cu o curea albă. Diferența între ele va fi aceea că un ceas negru va lua din stridența celorlalte culori din ținută, iar cureaua albă le va evidenția.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment