De ce prefera femeile relatiile din interes?

Femeile au in constructia lor genetica un simt, numit „matern”. Acest simt al lor, le obliga la orice fel de siguranta, deci vor relatii din interes. Au nevoie sa simta ca barbatul lor e la loc sigur si nimeni nu-l poate atinge, au nevoie sa simta ca au o cariera in spate, dar au nevoie si de un barbat cu o stare financiara instarita. De ce?

Pentru ca ele nu vor agrea niciodata un barbat care sa fie lipitoare. E o caracteristica regasita in genele femeilor, nu sunt ele de vina. E acelasi lucru ca atunci cand un barbat gandeste cu doua capete. Probabil ca nu e vina lor, asa sunt construiti genetic!

Oricum, ceea ce vreau sa subliniez este ca o relatie bazata pe interes dureaza mai mult decat una din dragoste. Dragostea se bazeaza pe pasiune, pasiunea e efemera. O relatie care are la baza ei un interes, isi va urmari scopurile, va avea un punct de atins. Cei care incep o relatie bazata pe pasiune (atunci cand se simt atrasi unul de celalalt) vor sfarsi pana la urma o relatie prematura, ceea ce se intampla cand apare minunata „monotonie”. Monotonia va aduce cu ea tot felul de certuri pe maruntisuri si lucruri nesemnificative.

Psihologul Dominica Petrovai spunea ca „Dragostea este o simplă emoţie. Iubirea este o decizie, care implică o serie de emoţii atât pe planul sentimental, cât şi profesional“. Se spune ca atunci cand partenerul ajunge sa insele, a facut-o dintr-o nevoie, ceva i-a lipsit. Ei bine, intr-o relatie de interes nu prea se intampla acest lucru, pentru ca fiecare dintre parteneri au grija de satisfactiile celuilalt.

Am fost dezamagita sa aflu ca pentru a se mentine o casatorie nu este suficienta doar „dragostea”. O spun cercetatorii, insa e destul de realistic. Cum ar fi o relatie in care amandoi ar face aceleasi lucruri? S-ar plictisi mult prea repede..

Tu ce fel de relatie ai?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment