De ce nu trebuie să fii zgârcit cu marketingul? Pentru că Fulga!

fulga

Scuzați-mi titlul, dar retina mea a avut de suferit astăzi. Așa cum fac în fiecare zi, deschid Facebook-ul. Nu de alta, dar trebuie să fiu la curent cu tendințele din Social Media și nu numai. Zbang! Directa de dreaptă. Vinovat: FULGA.

Câștigă o vacă mai mare ca tine, zise Fulga. De fapt, nu Fulga, ci echipa de marketing angajată. Pe bune? Există manageri care plătesc oameni să scrie greșit gramatical? Și există oameni care nu știu să scrie corect, însă se numesc copywriteri?

fulga
Sursă foto: Facebook

Experiența îmi spune că ar trebui să existe un manager, coordonator sau cum vreți voi să-i spuneți, care să-și dea acordul pentru produsul finit creat de domnul sau domnișoara responsabilă de marketing. Păi ce să înțeleg, Fulgo? Că nimeni din compania aia nu știe limba română? Sau de ce nu v-ați sesizat?

Câștigă o vacă mai mare ca tine trebuia să fie Câștigă o vacă mai mare decât tine. Să-ți fie rușine.

Tu, cel sau cea care ai scris acest text și sper să bagi la cap când se folosește Mai mare ca sau Mai mare decât. Iată:

Comparativul de egalitate se formează cu ”la fel de, tot atât de, tot aşa de, deopotrivă de….” + adj. la pozitiv, iar al doilea termen este introdus prin ”ca” sau “ca şi”, ”cât” sau ”cât şi” [dacă este o parte de propoziţie, ”[pre]cum” şi ”cât” dacă este o propoziţie (de exemplu: El este la fel de deștept ca[şi] ea./El este tot atât de deștept cât este şi ea). Comparativul de superioritate are al doilea termen introdus prin ”decât” sau ”ca” dacă este parte de propoziţie şi prin ”decât” dacă este o propoziţie (de exemplu, El este mai deștept decât[ca] ea./El este mai deștept decât este ea. Aceleaşi reguli se aplică şi pentru comparativul de inferioritate.

Decât să te faci de rușine că nu ai învățat limba română, mai bine te-ai face contabil! Nu de alta, dar poate îți plac mai mult cifrele!

Cât despre Fulga și nu numai, am un sfat pentru voi: alegeți oameni pregătiți, nu de alta, dar imaginea voastră este una șifonată.

Sunt om de marketing și mi-a fost dat să întâlnesc redactori cu pretenții care scriu „dragele” în loc de „dragile”, „ca” în loc de „decât„, „copii” în loc de „copiii„, „ști” în loc de „știi„.

Dragi angajatori, HR și oameni responsabili, nu mai angajați oameni care trebuie să scrie fără să le dați un test de gramatică! Nu de alta, dar încă sunt probleme grave, deși internetul este plin de cursuri și explicații cu și despre gramatica limbii române.

Cu drag,

Cosmina

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment