De ce nu sunt bune șervețelele demachiante

Machiaj

Practice, dar periculoase?

Șervețelele demachiante sunt practice, însă specialiștii atrag atenția că pot fi periculoase pentru sănătatea tenului. Se pare că multe dintre șervețelele demachiante conțin ingrediente toxice, care în timp pot afecta pielea, favorizând apariția imperfecțiunilor (acnee, coșuri, puncte negre, riduri premature, iritații sau chiar inflamația pielii). Dermatologii atrag atenția asupra modaității de a ne demachia tenul și să citim întotdeauna ingredientele conținute de aceste produse cosmetice.

Iată de ce nu sunt bune șervețelele demachiante:

1. Nu îndepărtează complet machiajul:
Sigur ți s-a întâmplat și ție să te demachiezi seara cu șervețele și a doua zi de dimineață aveai urme de mascara la ochi. Chiar dacă șervețelele sunt murdare de make-up, asta nu înseamnă că tenul este curățat în profunzime. Aceste resturi de machiaj intră în piele și favorizează apariția ridurilor și a imperfecțiunilor. În afară de asta, șervețelele demachiante nu absorb excesul de sebum și nici nu îndepărtează complet impuritățile precum celulele moarte sau praful de la suprafața pielii.
Machiaj2. Ingrediente periculoase?
Produsele cosmetice pot conține ingrediente periculoase care pot fi periculoase pentru sănătate mai ales dacă le amesteci, iar șervețelele demachiante sunt la fel de periculoase. Pentru că rebuie să rămână umede chiar și după deschiderea pachetelui, șervețelele conțin conservanți periculoși, responsabili pentru apariția iritațiilor. Cele mai periculoase ingrediente din astfel de produse sunt metilisotiazolinona și Bronopolul, care poate produce reacții alergice la nivelul pielii.
3. Usucă pielea:
Fie că ai tenul gras sau mixt, șervețelele umede usucă pielea din cauza unor substanțe, care în timp modifică ph-ul natural al pielii.
4. Favorizează apariția coșurilor:
Pentru că nu curăță complet machiajul și bacteriile, unele șervețele împrăștie acești microbi. Se recomandă femeilor cu tenul sensibil să utilizeze alte produse cosmetice specifice tipului de ten. Cele mai bune șervețele (dacă nu vrei să renunți la comoditatea acestora) sunt cele pe bază de acid salicilic și le poți găsi în orice farmacie.

TIPS: După folosirea șervețelelor demachiante se recomandă să clătești tenul cu apă caldă din abudență, apoi să-l hidratezi cu o cremă de față hidratantă potrivită tipului tău de ten.

Ce fel de șervețele ar trebui să folosești?
Dacă nu poți renunța la astfel de produse cosmetice, alege șervețelele organice, pe bază de aloe vera și acid salicilic. Sunt tolerate chiar și de pielea sensibilă.

Tu ce produs demachiant folosești?

Sursă foto: wallpaperup.com

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment