De ce nu ești fericită? Iată cum descoperi motivul

nu esti fericita

Zile proaste, momente grele, toți avem. Însă, tu ești în această stare de ceva vreme și nu știi motivul? De ce nu ești fericită? Vei regăsi în acest articol câteva idei la care să te gândești.

Fericirea, ce poți spune despre ea? Ce e fericirea într-o lume atât de diferită, superficială și grăbită?

Oamenii caută, astăzi, fericirea acolo unde nu este. În ceilalți, în lucrurile fizice și în online. Poate ai auzit de prea multe ori ”fericirea vine din lucruri mărunte” și nu crezi asta, însă trebuie să știi că este adevărat. Trebuie să redescoperi bucuria pe care o simțeai atunci când erai copil în lucrurile banale și mărunte. Atunci erai cu adevărat fericită. Acum te-ai pierdut și nu reușești să-ți dai seama ce anume te poate bucura? Încearcă întâi să afli motivele care te-au condus către această stare de nemulțumire.

Simptome ale nefericirii

Dacă simți că nu ești la fel de bună ca ceilalți, că ești o victimă a circumstanțelor și nu poți controla nimic în jurul tău. Dacă simți că ești neajutorată și nimeni nu te mai poate salva, atunci, e cazul să iei măsuri.

Depresia și anxietatea sunt și ele parte din simptomologia nefericirii, acestea fiind printre cele mai grave. Totuși, până să ajungi acolo ai posibilitatea să ieși din această stare. Te poți salva.

Motive ale nefericirii

Cel mai important, în această situație, este să ai pe cineva aproape. Pe cineva care să te ajute să descoperi acele motive, detalii, lucruri sau persoane care te fac nefericită. Apoi ușor, ușor să le elimini din viața ta.

Lipsa sensului

Unul dintre principalele motive ale nefericirii oamenilor este că nu știu care le este sensul în viață sau nu știu dacă sunt pe sensul potrivit. Sunt oameni, care câștigă mulți bani, au un job pe care mulți și l-ar dori, și totuși, sunt nefericiți. Asta se întâmplă pentru că nu fac ceea ce îi face fericiți, nu se regăsesc în activitățile zilnice pe care le au sau pur și simplu visează să facă altceva în viață, însă nu au curaj.

Dacă simți asta, fă tot posibilul să rezolvi situația pentru că te va frustra și te va consuma. În niciun caz nu se va rezolva de la sine. Găsește acel ceva care îți face inima să bată cu putere, care te face să zâmbești. Pentru care te-ai trezi dimineața cu drag și fă-l.

Ia-ți motivația și inspirația de la oameni care au reușit să treacă peste această situație și evită să stai în jurul oamenilor care se complac în situații de genul și se plâng.

Lipsa stimei de sine si a respectului de sine

Dacă tu nu te respecți și nu te apreciezi, ai o problemă. O problemă care cauzează această stare totală de nefericire. Știu, aștepți ca ceilalți să-ți spună că faci bine ceea ce faci, că te apreciază, că îți apreciază munca. Nu o vor face. Tu singură trebuie să te motivezi, să respecți persoana care ești și munca pe care o faci. Dacă nu ai încredere în tine și în forțele proprii asta vei transmite celorlalți și te vor trata ca atare.

Indiferent de situația financiară, de aspectul fizic, de relația pe care ai sau nu, ești bine și trebuie să îți porți respecți pentru ca și ceilalți să o facă.

Media online și trendurile sociale

Acest motiv este unul nou și foarte des întâlnit. Pentru că stăm toată ziua cu ochii pe conturile celorlalți de Facebook și Instagram, ajungem să ne dorim să trăim viața lor și nu pe a noastră. De viața noastră devenind total nemulțumiți. Vedem în ce vacanțe merg, ce cadouri primesc, ce haine poartă. Ne dorim și noi. Nu putem și devenim frustrați. De aici pornește nefericirea noastră.

Dacă simți asta, evită pe cât poți să te mai uiți pe profilurile lor. Încearcă să fii mai atentă la viața ta. Găsește fericirea în tine, în ceea ce ai.

Cum se tratează nefericirea

Deși nu este o boală, nefericirea se tratează. Se autotratează. Pentru că ești singura care poate face asta, în primul rând, prin evitarea cauzelor și cu răbdare.

Încearcă să afli ce reprezintă, pentru tine, fericirea. Ce te face să râzi, să fii emoționată. Ce îți aduce satisfacție. Descoperă aceste lucruri și obține-le. Fie că este vorba de un job, de relație, de tine. Fă tot posibilul să elimini nefericirea din viața ta.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment