De ce merită să investești într-un sistem video pentru mașină

camera auto

În urmă cu ceva timp, mi-am găsit mașina lovită în parcarea de la birou. Din fericire, aveam și un bilețel în care vinovatul își cerea scuze pentru zgârieturi și că așteaptă un telefon pentru o amiabilă. Aveam un gust amar, dar parcă nu prea. Adică… există persoane cu bun simț, care să plătească pentru greșeala lor?

Există. Dar sunt puțini.

N-a trecut mult timp și cineva a simțit nevoia să dea o cheie pe cele două uși din stânga. De data asta fără bilet și fără greșeală, ci mai degrabă cu rea voință. Nici măcar răzbunare n-a fost. Nu parcasem greșit, nu încurcam, n-am blocat pe nimeni. Asta a fost așa… de răutate! Sau poate un copil care nu știa ce face.
Mă gândeam la CASCO, dar după o scurtă socoteală, realizez că nu merită. În ultimii doi ani am avut parte numai de aceste două incidente, din care am plătit pentru unul singur. Mă gândeam atunci la supraveghere video, însă am tot amânat decizia din lipsă de timp.

Îmi las mașina pe locul meu de parcare seara, a doua zi îmi lipsește ștergătorul de pe lunetă.

Având în vedere că n-am ocupat locul nimănui și n-am deranjat pe nimeni, îl întreb pe bărbată-miu cât costă un ștergător. Vreo 35-50 lei, probabil. Speram să greșească. Cumva îmi doream ca ștergătorul ăla să fie mai scump și individul de l-a furat chiar să nu-și fi permis unul nou. Adică de ce ar vrea cineva să se complice să-mi fure un ștergător, oricum uzat, pentru numai 34 lei? Am verificat, atât costă.
Poate nu era un șofer, ci indivizi din ăștia de vând la colț de stradă. Dar dacă e așa, cine cumpără de la ei și cu cât? 10 lei pentru un ștergător uzat? Sau cum?
Câte minți luminate, atâtea idei strălucite!
Nu înțeleg business-urile de cartier, însă am înțeles că e timpul să investesc în camere auto. Asta așa… că nu e corect. Nu e corect să strici lucrurile altora. Nici să furi. Nici să deranjezi.

Una peste alta, merită să investești în supraveghere video. În primul rând pentru acești indivizi care îți pot face zile fripte, pentru șoferii care te pot lovi în trafic și nu în ultimul rând, pentru că te poți alege cu niște clipuri super cool din vacanță datorită cardurilor de memorie. Ah! Și să nu uit! Pentru că te scutește de CASCO, rată pe care eu, personal, o consider inutilă. Asta dacă nu cumva ai o mașină de lux și un ștergător nu costă 30 de lei.

Leave Your Comment