De ce îți miroase gura urât?

miros in gura

Dacă simți că ai un miros neplăcut în gură sau chiar ți s-a reproșat acest lucru (de multe ori, e posibil să nu-ți dai seama), ai putea suferi de o afecțiune gravă. Un procent de peste 20% dintre oameni se confruntă cu un miros neplăcut al gurii, însă puțini știu care este cauza, dar mai ales, rezolvarea.

Iată de ce îți miroase gura urât:

1. Parodontita sau gingivita.

Inflamația gingiei apare din cauza bacteriilor care se infiltrează la nivelul rădăcinii dinților, apoi îi atacă. Gingivita netratată la timp se transformă în parodontită.

Cum previi apariția gingivitei sau parodontitei?

În mod normal, trebuie să mergi la medicul stomatolog cel puțin o dată la 6 luni pentru o curățare profesională a dinților, însă poți face asta acasă, cu un cost mai mic dacă folosești o periuță de dinți sonică electrică. Aceasta elimină de până la 7 ori mai multă placă bacteriană, îmbunătățește sănătatea gingiilor în două săptămâni și albește dinții într-o singură săptămână de la folosire. O astfel de periuță de dinți puteți găsi aici.

2. Limba încărcată.

Nu e un secret faptul că în gură sunt prezente bacterii, însă cele de pe limbă pot fi o sursă de miros neplăcut. Partea superioară a limbii este prost irigată de salivă, motiv pentru care poate duce la putrefacția bacteriilor.

Cum rezolvi?

În fiecare zi trebuie să faci dușuri bucale, folosește apă de gură, dar mai ales curăță limba cu ajutorul periuței de dinți special concepută pentru limbă. Nu folosi mișcări prea dure pentru că există riscul să provoci microleziuni unde se pot strecura bacteriile.

3. Carii dentare.

Pe lângă periajul dentar executat corect, trebuie să mergi la medicul stomatolog înainte de a avea dureri de dinți. Dacă îți miroase gura urât există posibilitatea să ai o carie sau chiar abces.

Cum rezolvi?

Folosește o periuță de dinți electrică (poți folosi o periuță sonică electrică) de la Philips, clătește-te întotdeauna cu apă de gură, iar dacă ai identificat un abces, mergi la medic pentru a-ți prescrie un tratament cu antibiotic.

4. Aciditatea gastrică.

Dacă ai reflux esofagian, cu siguranță mirosul neplăcut din gură își va face apariția. De ce se întâmplă asta? Pentru că mănânci târziu și apoi te culci sau pentru că treci printr-o perioadă stresantă.

Ce e de făcut?

miros in guraDu-te la o consultație ORL pentru a examina coardele vocale. Tratamentul poate dura până la o lună și de asemenea poate implica anumite restricții alimentare.

5. Probleme cu ficatul.

Atunci când ai ficatul gras, ești obosit sau consumi prea multe proteine, se produce o dereglare în funcția ficatului. Azotul rezultat din digestie nu este eliminat și urcă înapoi în stomac, ieșind în cavitatea bucală.

Cum rezolvi?

Consultă un medic gastroenterolog pentru a stabili natura problemelor. Există riscul de a fi vorba despre o hepatită sau chiar o ciroză hepatică. Schimbă-ți alimentația, consumă mai multe fructe și legume și evită proteinele animale.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment