De ce înșelăm?

S-a întâmplat să aud următoarele cuvinte: „Îmi place să am parte de acțiune într-o relație, să mă cert, să mă împac, să simt puțină gelozie”. Într-un fel sau altul, cred că asta s-ar traduce prin: cumva trebuie să menținem flacăra aprinsă. Trăim într-o lume care ne învață să avem porniri animalice, de la articole „De ce înșală bărbații”, „Cum treci peste”, „Ce faci dacă..?”, însă comunicarea unde s-a dus? De ce femeile nu sunt în stare să accepte că bărbatul trebuie să rămână bărbat?

de-ce-inselamFeminismul este în floare, iar femeile nu-și dau seama de asta. Nu-și dau seama că au ocupat locul bărbaților, că au ajuns să fie independente, să-și câștige proprii bani sau că mentalitatea de mamaie este demult apusă. Și totuși, mamaie era liniștită și a fost în stare să îmbătrânească frumos lângă bărbatul ei. Femeia de azi înșală la fel de mult ca un bărbat pentru că își dorește atenție, recunoaștere și încredere în sine și când femeia care suferă de feminism nu are parte de lucrurile astea, va ști cum să le obțină.

Surprinzător sau nu, bărbatul are parte de ceva mai multă înțelegere din partea societății. Dacă el înșală, nu va fi pus la zid pentru faptele sale, în schimb o femeie devine stigmatizată și arătată cu degetul. Dacă vorbim din studii, se pare că bărbații au un spațiu în creier destinat poligamiei de trei ori mai mare decât o femeie, ea având nevoi emoționale mai mari decât bărbatul. Acest lucru ar putea însemna că femeile înșală atunci când nu mai sunt satisfăcute emoțional sau când nu mai primesc aceeași doză de iubire acasă, pe când bărbații înșală sub influența dorinței de a-și sădi sămânța în cât mai multe.. paturi. E o explicație oficială, pe care o poți accepta sau nu. Eu cred că ajută într-o oarecare măsură.

Mi-e greu să cred și de fapt, nici nu vreau să cred că bărbații înșală doar dintr-un instinct animalic cu care au fost înzestrați. Și bărbații se pot simți atrași de o legătură emoțională mai intensă decât cea pe care o au deja acasă.

Am întâlnit bărbați care au recunoscut că își dau un fel de restart atunci când înșală și că o astfel de aventură îi pot face să dea mai mult în relația lor de acasă. Există compatibilitate, rară ce-i drept, însă există! Compatibilitate în pat, în discuții, în idei, compatibilitate care nu se mai pupă în niciun fel cu nevoia așa-zisului bărbat care înșală pentru binele relației.

De ce înșelăm? Pentru că putem? Pentru că vrem? Pentru că nu gândim decât pe termen scurt? Pentru că ne ghidăm după interese sau pentru că bărbatul are voie mai mult decât o femeie? Poate că sunt toate la un loc, însă câți dintre noi știu cu adevărat că flacără de la început trebuie întreținută? Și câți dintre noi știu că asta este o treabă care se face în doi.

Voi ați înșelat vreodată? De ce?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

2 Comments

  1. Reply
    Teo

    De ce înșelam? E simplu… Humanity 3.0

    E motivul si totodată evoluția societății in prezent. Trebuie sa înțelegem si sa ne adaptăm.

Leave Your Comment