De ce gândesc femeile diferit față de bărbați

femeile gandesc diferit

Femeile gândesc diferit de bărbaţi

Deseori aud bărbaţii plângându-se că nu înţeleg femeile, fie femeile în general, fie una anume, care le dă bătăi de cap şi căreia nu-i înţeleg comportamentul şi reacţiile în diferite situaţii. Nu e ceva neobişnuit, acest lucru se întâmplă din pricina faptului că nu gândim sau acţionăm la fel, femeile gândind diferit de bărbaţi.

Pentru majoritatea femeilor, procesarea informaţiilor vine la pachet cu aspectele emoţionale, fiindu-ne foarte greu să separăm cele două. Suntem mai empatice, tindem deci să privim lucrurile din mai multe perspective şi să fim părtinitoare de multe ori. Obiectivitatea ne este afectată deseori din pricina acelei laturi emoţionale, iar acest lucru e firesc dacă ţinem cont că le putem fi complementari, lor, cei obiectivi şi raţionali din cale afară.

De pildă, din câte am observat, femeile sunt mai predispuse să ajute cu un gest mic un nevoiaş, chiar dacă acel gest nu îi schimbă radical situaţia. Bărbaţii raţionalizează, îşi spun că respectivului îi este necesar mai mult decât poate el să ofere şi trec mai departe. Uneori însă, barbaţii ajută, se implică, iar când o fac, o fac până la capăt, vrând să rezolve problema ce a generat situaţia.

Căci da, ei sunt mai raţionali, ei privesc lucrurile mai aproape de realitate, însă deseori sunt capabili să proceseze o singură idee/problemă pe rând. Tu poţi arunca şi cu 30 de probleme către el simultan, să-i ceri să rezolve cât mai multe, cât mai rapid, el tot pe rând va trata fiecare dilemă.

femeile gandesc diferitFemeile se îngrijorează mai uşor, bărbaţii mai mult cu forţa

Bărbaţilor le este şi mai uşor să aibă acest mod de abordare, deoarece comparativ cu femeile, trebuie să recunoaştem că majoritatea au mai puţine griji. Femeilor le pasă de orice, de la planurile pentru ziua de mâine până la locul unde vor petrece concediul, ce vor găti pentru săptămâna următoare şi cât de multe teme are cel mic, pentru că trebuie să-l ajute. Bărbaţilor pur şi simplu nu le pasă de majoritatea lucrurilor banale de acest tip, poate şi pentru că ştiu că femeia îşi bate oricum capul cu toate, deci de ce să se mai obosească şi ei? Pentru ei, acesta e un mod sănătos de a vedea lucrurile. Celor din jurul lui însă, fie că vorbim de soţie, mamă sau soră, ignoranţa lor le dă mai mult de furcă, iar majoritatea vor încerca să implice şi bărbaţii în problemele de care ei încearcă să se distanţeze.

Femeile pot să desfăşoare mai multe activităţi în acelaşi timp, distribuindu-şi atenţia şi reuşind să îndeplinească tot ce şi-au propus. N-aţi văzut niciodată o mamă care găteşte în timp ce, parcă cu al treilea ochi supraveghează copilul şi are grijă ca acesta să fie în siguranţă, ambele acţiuni desfăşurându-se în timp ce discută cu voi? Ne-am dezvoltat această abilitate pentru a putea gestiona mai uşor toate task-urile şi grijile, lucrând contra-cronometru şi încercând să păstrăm şi ceva timp pentru noi, la finalul zilei, dacă rămâne. Dacă femeia ar avea acelaşi mod de abordare a îndatoririlor ca şi bărbatul, şi nu unul diferit, ziua ar trebui să fie mai lungă de 30 de ore, căci am face fiecare lucru pe rând. Da, le-am face excelent, şi nu doar acceptabil, bine sau foarte bine, cum se întâmplă acum, dar am pierde mult timp preţios.

Modul femeilor de a îmbina procesul cognitiv cu latura emoţională le face atât subiective, dar şi mai înclinate către domeniile creative. Căci nimic nu e mai subiectiv decât creaţia, iar majoritatea femeilor sunt mai uşor expresive, au capacitatea de a înfrumuseţa, îmbogăţi şi nuanţa o idee, o poveste, o descriere. Având un mod complet diferit de a gândi, cei mai mulţi dintre bărbaţi înclină spre sinteză şi analiză, înfloriturile şi dezvoltarea nu îi atrag, şi chiar le resping de multe ori. Ei preferă scurt, la obiect şi cât mai apropiat de realitate, fie ea oricât de crudă. Dacă stau să mă gândesc bine, acest articol, scris de un bărbat, probabil că ar avea 3-4 fraze concise, dar cuprinzătoare.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment