De ce este bine să bei fierbinte vara

ceai

Cum poate ceaiul fierbinte să te răcorească vara?

Vara este cea mai călduroasă perioada a anului, iar ultimul luru pe care îl vrei este să bei ceva fierbinte. Dar te-ai gândit vreodată că tocmai un ceai fierbinte te poate ajuta să înfrunţi căldurile insuportabile? Cert este că vara trebuie să bem multe lichide pentru că deshidratarea se produce mai rapid decât în alte anotimpuri. Transpirăm des şi simţim că ne sufocăm, tocmai de aceea obişnuim să căutăm cele mai reci sucuri, apă cu gheaţă din plin, sucuri naturale şi îngheţată. Cu toate acestea, metoda asta nu este una din cele mai benefice. Răcorirea este pe termen scurt şi rişti să te şi îmbolnăveşti.

Asiaticii şi arabii ştiu cel mai bine cum stă treaba. Cu toate că înfruntă temperaturi mult mai ridicat decât noi, nu ai să-i vezi cu un pahar de ceai rece ca gheaţa în mână, nu. Indienii, japonezii şi cei din ţările arabe ştiu că lighidele fierbinţi ajută corpul să se răcorească mai repede şi pe termen lung.

Răspunsul este simplu. Lichidele fierbinţi sunt absorbite mai repede în sânge, iar corpul se oxigenează mai mult şi mai repede. Circulaţia sanguină este stimulată, iar hidratarea se menţine pe un termen mai lung.

de ce sa bei fierbinte varaDacă afară sunt peste 36 de grade Celsius, iar tu bei lichide cu temperatura peste 65 de grade, inevitabil corpul se va încălzi. Astfel vei începe să transpiri, iar temperatura de afară o vei percepe mai mică. Pentru un moment ţi se va părea ceva de neconceput, dar crede-mă senzaţia este minunat de răcoritoare după.

În acelaşi timp, ceaiul cald este un remediu nemaipomenit pentru nenumărate afecţiuni. Cele mai multe beneficii sunt aduse tranzitului intestinal. Lichidele fierbinţi ajută acţiunile gastrointenstinale şi ard grăsimile. Da, ai citit bine. Cu ceaiul fierbinte poţi slăbi şi poţi împiedica depunerea de grăsime în exces.Ceaiul verde este cel mai indicat. În plus, despre ceaiul verde şi negru se crede că împiedică formarea de celule canceroase.

Apa rece nu hidratează pe termen lung deoarece este asimilată mai greu în sânge, Temperatura corpului poate scade uşor, iar căldura de afară o vei simţi mai puternic şi te vei simţi imediat copleşit.

Este indicat chiar şi după masă să bei apă fierbinte, cu puţină lămâie. Alimentele grase nu se vor depune pe corp deoarece sucul de lămâie şi lichidul fierbinte topeşte grăsimea şi procesul de digestie se termină mai uşor şi repede. Grăsimile nu au timp să se depună, iar senzaţiile de greată sau balonare după o masă copioasă nu vor mai apărea.

Tips: Dacă doreşti să bei apă caldă, evită cât mai mult să o consumi direct de la chiuvetă. Fierbe-o în prealabil pentru a îndepărta orice impuritate.

Sursă foto: www.pixabay.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment