De ce e bine să trăiești cu o pisică în casă?

O nouă cercetare a ajuns la concluzia că este bine să trăiești cu o pisică în casă. Te face o persoană mai sănătoasă. Potrivit publicației Psychological Medicine, nu există nicio legătură între stăpânii felinelor și apariția psihozei mai târziu în viață. Iată de ce este benefic să trăiești cu o pisică în casă!

Care sunt motivele pentru care e bine să trăiești cu o pisică în casă?

Centrul pentru Controlul Bolilor din Statele Unite estimează că peste 60 de milioane de americani ar putea fi infectați cu parazitul Toxoplasma (toxoplasmoză) prin diferite modalități, una dintre acestea fiind reprezentată de pisici. Însă foarte puțini oameni au simptome vizibile, deoarece sistemul imunitar al unei persoane sănătoase împiedică paraziții să provoace apariția bolilor în cele mai multe cazuri.

1. O pisică în casă reduce riscul bolilor cardiovasculare

Mai multe cercetări au demonstrat că pisicile sunt benefice pentru mai multe componente ale sănătății noastre. De fapt, dacă trăiești cu o pisică în casă (sau cu două, trei, patru), este redus riscul apariției bolilor cardiovasculare.

Un studiu publicat în Journal of Vascular and Interventional Neurology a confirmat că există un risc scăzut de deces din cauza infarctului miocardic și a tuturor bolilor cardiovasculare, inclusiv accidentul vascular cerebral, în cazul persoanelor care au pisici ca animale de companie. Cu alte cuvinte, o pisică în casă e un tratament natural.

Prezența unei pisici în casă ar putea reprezenta o strategie nouă pentru reducerea riscului apariției bolilor cardiovascular la persoanele cu risc sporit.

2. Felinele reduc și nivelul stresului

Știai că, atunci când te joci cu pisica ta sau o alinți, simptomele de anxietate pot fi diminuate? După cum au explicat specialiștii, actul de mângaiere a pisicii tale stimulează eliberarea de oxitocină, hormonul care te ajută să te conectezi emoțional și care scade nivelul stresului din viața ta.

3. Prezența unei pisici este mai bună pentru mediul înconjurător

Dacă te îngrijorează amprenta de carbon a animalului tău de companie, se pare că este mai bine să ai o pisică decât un câine. Un studiu realizat în 2009 a constatat că resursele necesare pentru a avea grijă de un câine pe parcursul vieții sale au aceeași amprentă de carbon cu cea a unei mașini mari. În schimb, pisicile mănâncă mai puțin în general și sunt mai predispuse la o dietă bazată pe pește decât la produsele cu porumb sau cele cu aromă de carne de vită. Acestea au amprenta de carbon ca a unei mașini mult mai mici.

În plus, oamenii de știință au ajuns la concluzia că stăpânii pisicilor sunt mai modești și mai puțin manipulatori.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment