De ce cade părul mai mult toamna

Probabil că și tu ai observat că îți cade părul mai mult toamna, însă acest lucru este normal și nu trebuie să-ți faci griji.
Conform unui studiu efectuat de cercetătorii suedezi, de vină nu este neapărat anotimpul rece, ci mai degrabă ciclul de regenerare prin care părul trece în mod regulat.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că firele de păr încep să stagneze în creștere începând cu luna iulie, ca mai apoi, în câteva luni (în special în octombrie), firele care au stagnat în creștere, încep să cadă lăsând cale liberă unor noi fire de păr. În medie, perioada de stagnare a firelor de păr este de aproximativ trei luni, ceea ce poți observa că se întâmplă și la începutul primăverii.

În mod normal, aceste căderi ale părului, nu ar trebui remarcate atât de mult, chiar și în sezonul rece, cu excepția cazului în care există probleme de sănătate, precum lipsa de calciu, magneziu și alte minerale. Un ciclu normal de creștere a părului durează doi sau trei ani, timp în care firele de păr cresc, stagnează și cad.

În principiu, nu trebuie să-ți faci griji dacă odată cu toamna au început să-ți cadă mai multe fire de păr, pentru că părul este în proces de regenerare. Totuși, dacă îți cade prea mult păr sau fire scurte, abia regenerate, este cazul să mergi la medic.

de-ce-cade-parul-toamnaDacă îți faci griji pentru pentru podoaba ta capilară, poți încerca remedii simple, pe care le poți face acasă:

– sucul de ceapă cu usturoi și ghimbir: datorită conținutului de flevanoide, circulația sanguină la nivelul scalpului este favorizată, prevenind astfel subțierea și ruperea firului de păr.

– ardeiul iute conține o substanță numită capsaicină și stimulează creșterea părului dacă este aplicată o loțiune din semințe de ardei iute și ulei de măsline.

-ulei cald de argan sau măsline: încălzește o cească de ulei, cât să fie suportabil pentru piele și aplică pe scalp cu ajutorul unei dischete demachiante. Acoperă capul cu un prosop pentru o oră, apoi spală-te pe cap ca de obicei.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment