De ce ar trebui să mănânci puțină ciocolată neagră înainte de culcare?

Ciocolata neagră este un aliment popular, atât în rândul bucătarilor, cât și în rândul persoanelor care încearcă să mențină o dietă sănătoasă. Este prezentă în rețete sănătoase, gustări și deserturi. Mai departe de gustul său bun, ce beneficii poți aduce corpului tău dacă mănânci puțină ciocolată neagră înainte de culcare? Regăsești câteva dintre acestea mai jos.

Care sunt motivele pentru care ar trebui să mănânci ciocolată neagră înainte de culcare?

Cacaua nu este același lucru cu ciocolata. La fel ca pudra de cacao și ciocolata, provine din boabele de cafea, dar cacaua este fabricată din boabele neprăjite, presate la rece și fără adaos de zahăr. Acest proces ajută la menținerea unui profil nutritiv impresionant.

Cacaua este densă din punct de vedere nutritiv. Are un conținut bogat de antioxidanți, precum și de substanțe nutritive, precum magneziu (perfect pentru ameliorarea stresului), potasiu și fier. Cacaua este, de asemenea, o sursă bună de grăsimi sănătoase, care ne fac să ne simțim sătui și plini de energie.

Un alt avantaj care vine în boabele de cacao este reprezentat de conținutul de alcaloizi. Alcaloizii sunt compușii care se regăsesc în mod natural în plante. Alcaloizii din cacao interacționează cu diferiți neurotransmițători din corpul uman și ne fac să ne simțim bine. Cu alte cuvinte, acesta este motivul pentru care ne simțim bine atunci când mâncăm o tabletă de ciocolată neagră.

Toate aceste motive transformă ciocolata neagră într-o gustare bună înainte de culcare. Cacaua are un conținut minim de cofeină. Având în vedere conținutul său de magneziu și alcaloizi, este un aliment pe care ar trebui să îl ai la îndemână când vrei să te liniștești. Un alt motiv pentru care ar trebui să mămânci puțină ciocolată neagră înainte de a te culca.

Ce efecte adverse poate avea consumul de cacao?

Consumul de cacao nu cauzează probleme în cazul majorității persoanelor. Însă cacaua conține cafeină și substanțe chimice înrudite. Consumul de cacao în cantități mari poate determina apariția efectelor secundare asociate cu cofeina, cum ar fi nervozitatea, insomniile și creșterea ritmului inimii. Cacaua poate provoca reacții alergice cutanate, constipație și migrene. Pot apărea și reacții digestive, inclusiv greață, disconfort intestinal și gaze.

Există anumite doze care au fost recomandate în urma cercetărilor științifice. În cazul bolilor de inimă, pacienții pot consuma 19-54 de grame pe zi de cacao, 46-100 de grame pe zi de ciocolată neagră. În cazul tensiunii arteriale ridicate, este recomandat consumul de 25-1080 de miligrame de polifenoli din cacao pe zi, din ciocolată.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment