De ce ar trebui să mănânci mai mult pepene roșu în această vară?

Parcă nimic nu evidențiază mai bine că este sezonul cald decât o felie de pepene roșu. Acest fruct nu are cea mai bună reputație, din cauza faptului că este dulce și pare a avea un conținut foarte mare de zahăr. Dar iată de ce ar trebui să mănânci mai mult și mai des pepene roșu!

Motivele pentru care trebuie să mănânci mai mult pepene roșu în această vară

Pepenele roșu are un conținut de zahăr relativ scăzut în comparație cu alte fructe. O cană cu pepene roșu tăiat cubulețe are câteva grame de zahăr. Mai puțin decât obții de la o cană cu mango (23 de grame), banană (18 grame) sau chiar mere (11 grame). În plus, pepenele roșu oferă multe substanțe nutritive, de la antioxidanți la fibre și potasiu. Iată și alte beneficii pe care le aduce acest fruct organismului!

1. Are un conținut bogat de licopeni

Licopenii luptă împotriva cancerului. Culoarea pepenului roșu este dată de licopeni. Aceștia sunt antioxidanți și nutrienți care luptă împotriva cancerului, fiind biodisponibili, adică utilizabili de către organism. Pepenele roșu nu îți poate susține singur starea bună de sănătate, dar poate juca un rol important în cadrul unei alimentații sănătoase.

2. Are un conținut bogat de vitamina C

Când te gândești la vitamina C, singurele fructe care îți vin în minte sunt portocalele și căpșunele? Pepenele roșu este o sursă excelentă de vitamina C, o felie având 23 de miligrame din această vitamină, ceea ce reprezintă aproximativ 30% din doza zilnică recomandat. Vitamina C joacă un rol esențial în corpul tău, ajutându-l să formeze colagenul, adică proteina care menține sănătatea pielii și a ochilor.

3. Este o gustare excelentă înainte de antrenamente

Pepenele roșu este o sursă perfectă de hidratare. În plus, are un conținut scăzut de fibre, ceea ce înseamnă că nu vei avea dureri de burtă înainte de antrenament. Conține și o sursă decentă de potasiu, care este crucial pentru funcția musculară, o felie de pepene având 320 de miligrame de potasiu, aproximativ 12% din doza zilnică recomandată. Fructul acesta conține și un aminoacid numit L-citrulină. Unele cercetări sugerează că un consum regulat de pepene poate crește nivelul de oxid nitric în sânge, îmbunătățind astfel performanțele fizice.

4. Te ajută să te recuperezi după antrenamente

Carbohidrații nu sunt preferații topurilor sănătoase, dar mușchii trebuie să-și umple depozitele de glicogen după un antrenament, ca parte a recuperării. Pepenele roșu conține carbohidrați utilizabil, plus magneziu și aminoacidul L-citrulină. În acest fel, ajută la vindecarea și recuperarea după antrenamente.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment