De ce ar trebui să mănânci desertul înaintea felului principal de mâncare?

Nu trece nicio zi fără ceva dulce? Există un motiv pentru care ar trebui să mănânci desertul înaintea felului principal de mâncare. Iată care este acesta!

Care este motivul pentru care ar trebui să mănânci desertul înaintea felului principal de mâncare?

Multor persoane le place să mănânce desertul înaintea felului principal de mâncare doar pentru simplul motiv că viața este prea scurtă pentru a pierde cele mai bune părți ale acesteia. Dar noile cercetări arată că prioritizarea desertului când vine vorba despre mai multe feluri de mâncare s-ar putea să nu fie atât de dăunătoare. De fapt, acea felie de cheesecake s-ar putea chiar să te ajute să slăbești.

De câte ori nu ai auzit că desertul este o alegere alimentară proastă? Adevărul este că poate fi și o alegere sănătoasă în momentul în care este gătit din alimente sănătoase. Un desert făcut integral din ingrediente sănătoase poate fi mai bun pentru sănătatea ta decât multe alimente procesate. Dulciurile trebuie consumate cu moderație. Iar această moderație te ajută să profiți de beneficiile pe care le poate oferi desertul.

Desert înaintea felurilor principale?

O nouă cercetare realizată de American Psychological Association a descoperit că poți mânca mai puțin per total dacă prima oară consumi un desert cu un conținut ridicat de calorii. Oamenii de știință au folosit fructele și cheesecake-ul cu lămâie pentru a vedea cum sunt afectate opțiunile alimentare ale oamenilor de diferite tipuri de desert.

Atunci când desertul a fost plasat înaintea celorlalte preparate la cantina din cadrul unei universități, persoanele care au ales cheesecake-ul au avut opțiuni alimentare mai sănătoase pentru celelalte preparate. Acestea au consumat și mai puține calorii per total la masă, comparativ cu cei care au ales fructele. Persoanele care au preferat fructele au ales un fel principal cu mai multe calorii și au avut un consum caloric mai mare în timpul mesei.

Cu toate acestea, nu a existat același efect și în momentul în care desertul a fost plasat după felurile principale. Echipa de cercetători este de părere că alegerea desertului cu un conținut mai mare de calorii a determinat oamenii să facă alegeri alimentare mai sănătoase în ceea ce privește felul principal de mâncare. Aceștia au încercat să compenseze cumva caloriile din desert. Persoanele care au ales fructele ca desert s-au gândit că deja au făcut o alegere sănătoasă pentru corpul lor, așa că se pot bucura de un fel principal cu mai multe calorii.

Reducerea consumului de zahăr este importantă pentru sănătatea pe termen lung, însă este o veste bună faptul că oamenii se străduiesc să facă alegeri mai sănătoase. Chiar dacă doar pentru a face loc desertului în viața lor.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment