De ce ar trebui să îți masezi varza kale?

Ai auzit vreodată că ar trebui să îți masezi varza kale? Da, pare ciudat, dar este o tehnică des folosită. Aceasta scade duritatea frunzelor și le face mai puțin amare, ajutându-te să faci o salată mai gustoasă și mai ușor de digerat. Dar ce presupune mai exact să-ți masezi varza kale?

Da, ai citit bine. Iată de ce ar trebui să îți masezi varza kale!

Când te gândești la masajul aplicat verzei kale, îți imaginezi că ar trebui să aibă parte de o experiență la spa? Dacă această varză ar avea ochi, ai putea plasa felii de castravete pe aceștia. Iar în loc de uleiul de măsline, ar avea parte de un masaj cu uleiuri esențiale de relaxare? Vestea bună este că masajul aplicat verzei kale nu necesită un efort atât de mare.

Atunci când faci o salată cu varză kale, specialiștii sunt de părere că ar trebui să o masezi, pentru a o face să se înmoaie. Nu este ca și cum i-ai face masaj unei persoane. Metoda pe care o poți încerca presupune frecarea ușoară a frunzelor de varză cu ambele mâini, până când observi că acestea încep să se înmoaie. Tot procesul ar trebui să dureze mai puțin de un minut. Dacă o masezi prea mult, nu va mai avea nicio textură. Vrei să mănânci o salată cu ingrediente crocante, nu cu frunze ofilite.

Deși masajul verzei kale este, fără îndoială, cea mai rapidă metodă de înmuiere a frunzelor mai dure, perfectă pentru momentul în care vrei să faci o salată, există și o tehnică diferită. Aceasta te ajută să prepari o cantitate mai mare, care nu are nevoie de masaj. Poți adăuga frunzele de varză în apă rece și sărată. Ai nevoie de jumătate de litru de apă rece, o jumătate de cană de sare și trei legături de varză kale, cu 2 centimetri din tulpină îndepărtați.

Într-un bol mare, adaugă jumătate de litru de apă rece, apoi dizolvă sarea. Adaugă frunzele de varză în apă și acoperă bolul cu un prosop, pentru a ajuta frunzele să stea scufundate. Lasă-le la înmuiat timp de 12-24 de ore. După aceea, scoate frunzele de varză din apă și scutură-le ușor, pentru a îndepărta excesul de apă. Pune frunzele pe un grătar și lasă-le să se usuce, timp de 1-2 ore. După ce s-au uscat frunzele, le poți tăia cu un cuțit foarte ascuțit.

Indiferent dacă decizi să-i faci verzei tale un masaj sau să o scufunzi în apă sărată, vei avea parte de o salată delicioasă.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment