De ce ar trebui să incluzi mai multe căpșune în dieta ta?

Poate că papaya și kiwi par alegeri mai interesante atunci când vine vorba despre fructe. Dar iată de ce ar trebui să incluzi mai multe căpșune în dieta ta!

Care sunt motivele pentru care ar trebui să mănânci mai multe căpșune?

Atunci când este sezonul lor, căpșunele te fac să îți reanalizezi fructele preferate. Potrivit nutriționiștilor, pierzi multe beneficii nutriționale dacă nu mănânci căpșune. Iar dacă găsești variantele ecologice ale acestora, poți reduce semnificativ riscul expunerii la pesticide. Iată motivele pentru care ar trebui să profiți de sezonul căpșunelor!

De ce ar trebui să consumi mai des căpșune?

1. Sunt bune pentru sistemul imunitar

Căpșunele au un conținut bogat de vitamina C. O jumătate de cană te ajută să consumi jumătate din doza zilnică recomandată. Aceasta este o veste excelentă pentru sistemul tău imunitar. Având în vedere că nu este prea plăcut să fii bolnav atunci când vremea este frumoasă, include aceste fructe în dieta ta zilnică!

2. Reprezintă o sursă bună de antioxidanți

Antioxidanții sunt acei eroi din corpul tău care luptă împotriva radicalilor liberi, responsabili pentru leziunile celulare și îmbătrânire. În acest fel, îți poți proteja organismul și de apariția cancerului. Fă din căpșune o gustare sănătoasă pentru inima ta și pentru sistemul imunitar, în lupta împotriva bolilor puternice!

3. Au un conținut ridicat de fibre

Fibrele sunt un erou nutrițional, deoarece susțin sănătatea digestivă și a inimii. O jumătate de cană de căpșune conține două grame de fibre. Pentru a obține acest beneficiu, experții spun că este important să mănânci fructele întregi. Nu ar trebui să te bucuri doar de gustul bun al unui suc sau al unui smoothie, deoarece adesea nu conține fibre deloc. Fibrele ajută, de asemenea, la încetinirea absorbției zahărului din fructe.

4. O porție de cășune este o sursă excelentă de potasiu

Căpșunele conțin și potasiu, care joacă diferite roluri importante în organism. Potasiul este important pentru sănătatea osoasă, funcția cardiovasculară și este esențial pentru reglarea nivelului apei din organism. Nu doar bananele pot face acest lucru.

5. Întăresc sistemul osos

Există un alt motiv pentru care căpșunele în alimentația ta sunt o veste bună pentru oasele tale: conțin calciu și magneziu, ambele substanțe lucrând pentru a întări sistemul osos. Magneziul ajută la absorbția de calciu, fiind deosebit de important în organism.

6. O porție de căpșune pe zi ar putea îmbunătăți sănătatea creierului

Studiile preliminare efectuate pe animale au arătat că o dietă bogată în căpșune poate avea potențialul de a oferi beneficii creierului pe măsură ce înaintezi în vârstă.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment