De ce ar trebui să folosești ulei de cocos pentru a alunga țânțarii

Un studiu recent a ajuns la concluzia că anumiți compuși din uleiul de cocos pot îndepărta insectele mai bine decât sprayurile care conțin substanțe chimice. Iată de ce ar trebui să folosești ulei de cocos pentru a alunga țânțarii!

Motivele pentru care ar trebui să folosești ulei de cocos ca tratament împotriva țânțarilor

În cadrul studiului publicat în revista Scientific Reports, oamenii de știință au identificat acizii grași din uleiul de cocos care au avut proprietăți de îndepărtare a insectelor, în special a țânțarilor, căpușelor și muștelor. Acizii grași derivați din uleiul de cocos includ acidul lauric, acidul capric și acidul caprilic, precum și esterii metilici corespunzători acesetora.

Dietiltoluamida este cel mai frecvent ingredient activ din sprayuri, loțiuni și alte produse de îndepărtare a insectelor. Este prezentată ca fiind una dintre cele mai eficiente modalități de prevenire a bolilor transmise de insecte, care sunt cauzate de paraziți, virusuri și bacterii. Aceste boli sunt în procent de 17% din totalul bolilor infecțioase raportate în întreaga lume. În fiecare an, peste 700.000 de decese sunt cauzate de aceste boli, malaria cauzând mai mult de jumătate din aceste cazuri.

Studiul a constatat că acizii grași din uleiul de cocos au respins muștele și ploșnițele de pat timp de două săptămâni după aplicare. Rezultatul a fost mai bun decât cel al dietiltoluamidei, care a durat doar trei zile înainte de a-și pierde eficiența. Uleiul de cocos a fost, de asemenea, eficient împotriva căpușelor, testele de laborator putând demonstra că resping căpușele timp de o săptămână de la aplicare. În cazul țânțarilor, compușii din ulei de cocos au avut un efect aflat în legătură directă cu concentrația acestora, atunci când au fost aplicați pe piele.

Compușii au fost, de asemenea, eficienți în cazul animalelor. În testele realizate pe teren, cercetătorii au remarcat că o formulă pe bază de amidon și acizi grași din uleiul de cocos a protejat bovinele împotriva muștelor timp de până la 96 de ore (patru zile). Comparativ, dietiltoluamida a fost eficientă doar într-un procent de 50% în cazul muștelor.

Acesta este primul raport care arată că longevitatea și eficacitatea acestor compuși naturali sunt mai mari decât substanțele chimice folosite împotriva insectelor.

Sprayurile contra insectelor care conțin substanțe chimice provoacă reacții alergice și probleme cu sistemul imunitar. Deși pot fi eficiente când vine vorba de respingerea insectelor, așa cum au constatat mai multe studii, trebuie remarcat faptul că există din ce în ce mai multe dovezi cu privire la posibilele efecte secundare.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment