De ce ar trebui să consumi ghimbir în fiecare dimineață

ghimbir

Dacă despre micul dejun se spune că este important și trebuie neapărat să-l servești, ei bine, la fel putem spune și despre consumul de ghimbir, la prima oră a dimineții. Fiind atât de important îți voi spune de ce ar trebui să consumi ghimbir în fiecare dimineață și care sunt beneficiile acestuia asupra sănătății umane.

Oamenii tind să caute tot felul de remedii naturiste pentru a-și trata afecțiunile de care suferă, însă cum ar fi să încercăm să prevenim înainte de a ajunge să tratăm. Ce zici dacă analizăm anumite alimente din punct de vedere nutritiv și să le alegem pentru a ne păstra starea actuală de sănătate. Un aliment gustos și sănătos este ghimbirul. Acesta fiind foarte popular și recomandat datorită sursei mari de vitamina C, antioxidați și compuși specifici precum gingeroli, feroli și ulei volatile.

Ce este ghimbirul?

Este o plantă erbacee din regiunile tropicale foarte bogat în uleiuri eterice. Este un condiment versatil fiind utilizat în foarte multe feluri de mâncare cu precădere în Asia. Dacă folosești ghimbirul fiert, trebuie să știi că iuțeala crește și aroma îi scade. Așa că dacă vrei să păstrezi aroma pentru ca mâncarea să fie gustoasă, trebuie să folosești ghimbirul proaspăt, dat prin răzătoare.

Pe lângă faptul că acesta este un condiment deosebit, este folosit foarte des în tratarea afecțiunilor cum ar fi răceala, indigestia, reumatimul și în cazul răului de mișcare.

Tot ghimbirul este utilizat și în industria cosmeticelor, fiind ales în crearea parfumurilor, în componența cremelor de față sau corp și nu numai. Se pare că acest minunat aliment, este benefic persoanelor care se confruntă cu problema căderii părului. Așadar, încearcă să-l utilizezi cât mai des, atât în alimentație cât și în ritualurile tale de frumusețe.

Consumă ghimbir în fiecare dimineață

Condimentează-ți cafeaua cu un strop de sirop de ghimbir. Acestă combinație ajută digestia să aibă loc așa cum trebuie, sănătos și natural. Încearcă să consume această combinație câteva zile la rând și vei observa îmbunătățiri nu doar în cazul digestiei dar și a sistemului imunitar.

Ceai de ghimbir. Dacă nu ești fan cafea, în fiecare dimineață obișnuiește-te să consumi o cană mare cu ghimbir, miere și lămâie. Această combinație îți va oferi doza necesară de vitamina C de care avem nevoie. Mai bine iei vitamina C din alimentație decât să urmezi tratament medicamentos.

Adio gripă și răceală. Dacă nu poți consuma ghimbirul în cafea sau ceai, încearcă dulceața de ghimbir, este delicioasă și chiar dacă este procesat, acesta continuă să ofere aceleași elemente nutritive ca și când ar fi proaspăt. În lupta cu gripa sau răceala, ghimbirul este unul dintre tratamentele recomandate. Poți alege combinația cu miere, pentru a fi ușor de ingerat, deși, ghimbirul nu are un gust insuportabil.

Acționează asupra plămânilor. O rădăcină de ghimbir, fiartă și stoarsă este numai bună pentru obținerea unui ceai care are efecte benefice în tratarea problemelor respiratorii și nu numai. Cu acest ceai poți trata starea de vomă sau tusea.

Bun pentru stări febrile. Când febra nu cedează, fierbe ghimbir în multă apă și masează corpul cu acest ceai, de preferat dimineața când organismul este curat și receptiv. La fel, pasta de ghimbri, poate fi consumată pentru a tratat febra. În orice combinație, utilizează această plantă.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment