De ce ar trebui să consumi fructele goji

Goji

Fructele goji sunt originare din China și au fost folosite o bună perioadă de timp în medicina tradițională pentru prevenirea diabetului, hipertensiunii arteriale, pentru îmbunătățirea vederii și a sistemului imunitar, dar și pentru a ameliora stările de oboseală.

Cu toate că nu există suficiente studii clinice cu privire la beneficiile fructelor goji asupra oamenilor, în cazul animalelor, aceste fructe au calități de necontestat.

Fructele goji au un conținut bogat de antioxidanți, în special carotenoide, care au rolul de a reduce riscul de orbire în cazul persoanelor de peste 50 de ani. În afară de asta, acești antioxidanți protejează organismul de stres, reduce oboseala și scade riscul apariției cancerului.

Cum se consumă fructele goji?

Pot fi consumate ca atare, gătite sau chiar uscate, precum stafidele, sub formă de ceai, băuturi medicinale sau sucuri. De asemenea, goji are un conținut bogat de vitamina A și vitamina B care protejează pielea și funcțiile cardiace.

Ce beneficii are fructele goji pentru frumusețe?

Pentru că au antioxidanți, goji împiedică îmbătrânirea prematură a pielii, hrănește în profunzime tenul, curăță în profunzime porii și luptă împotriva radicalilor liberi. Printre vedetele care adoră aceste fructe magice se numără Christina Aguilera, Salma Hayek și Gisele Bundchen. Și dacă încă nu te-ai convins de ce trebuie să consumi aceste fructe, trebuie să știi că poți trata cu succes petele de pe piele, acneea și dermatitele datorită betacarotenului.

GojiCum te ajută goji în dietă?

Goji controlează apetitul și glucoza, având 21% fibre, lucru deja știu că alimentele bogate în fibre moderează nivelul de zahăr din sânge. În afară de asta, în goji găsești o sursă bogată de crom, mineral care controlează glucoza, ajută la conservarea masei musculare atunci când slăbești, transformă carbohidrații în energie și menține sănătatea glandei tiroide.

Când nu trebuie să consumi fructele goji?

La fel ca în cazul grapefruitului, goji este contraindicat atunci când urmezi un tratament pentru subțierea sângelui, pentru că aceste fructe pot anula efectul medicamentelor. Dacă ai probleme cu pietrele la rinichi sau alergie la polen, evită să consumi goji.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment