De ce ar trebui să consumi avocado zilnic?

avocado

De ce este benefic avocado organismului?

Unul dintre cele mai sănătoase fructe exotice este avocado. Toată lumea spune să consumi cât mai des avocado, fiind foarte sănătos şi benefic organismului. Dar ce conţine mai exact ş cum ne ajută pe noi acest fruct minune să radiem de sănătate, vom afla în acest articol.

Avocado conţine grăsimi „bune”

Chiar dacă avocado este un fruct gras, acesta nu îngraşă, iar grăsimile din acest fruct nu se vor depune pe pereţii vaselor de sânge. Mai mult, corpul nostru are nevoie de grăsimile găsite în avocado, deoarece sunt ideale în reglarea colesterolului şi protejarea organismului împotriva formării diabetului. Acizii graşi din conţinutul acestui fruct exotic sunt mononesaturaţi. Astfel, numai o jumătate de avocado pe zi, poate reduce riscul unei afecţiuni cardiovasculare. În plus, ajută corpul la absorbţia mai rapidă şi eficientă a celorlalţi nutrienţi din alimentaţia zilnică.

Fruct bogat în vitaminele C, K şi E
La capitolul de antioxidanţi, avocado stă pe primul loc. Datorită vitaminelor C şi E pielea noastră va deveni mai fină şi elastică. Celulele sunt ajutate să se regenereze, iar pielea noastră îşi recapătă elasticitatea. În plus, nutrienţii din avocado oferă corpului nostru efecte anti-inflamatoare. Aşadar, persoanele care suferă de artrită sau de orice fel de inflamaţie, ar fi bine să consume cât mai des avocado, întrucât inflamaţiile se vor reduce considerabil de mult.

avocado, consum avocadoAvocado slăbeşte
Datorită conţinutului redus de carbohidraţi şi nivelului glicemic mic, avocado reduce şi reglază nivelul zahărului din sânge. În plus, fibrele existente ajută la detoxifiere şi scăderea glucozei.
Pentru o detoxifiere completă, avocado este o sursă bună de glutation, care ajută ficatul să lucreze mai bine şi îl păstrează curat.
Dacă sunteţi la dietă este necesară o ardere mai rapidă a grăsimilor, iar acizii graşi mononesaturaţi pe care i-am menţionat mai devremeau rol de accelerare a arderii depunerilor nedorite în timpul exerciţilor fizice. În urma unor studii, s-a constatat ca cei care consumă avocado zilnic, sunt mai slabi cu 4 cm în talie.

Ne protejează de boli

Pe lângă eliminarea inflamaţiilor, detoxifiere, întărirea sistemului imunitar şi blocarea formării de celule cancerigene, consumul de avocado este foarte benefic pentru femei. Poate că nu ştiai, dar avocado conţine acid folic, astfel riscul de o displazie uterină se diminuează.

Vindecă anemia

Conţinutul bogat de vitamina K, B2, cupru şi fier ne întăreşte sistemul cardiovascular şi ajută la ameliorarea anemiei, datorită stimulării de producţie a hemoglobinei din sânge. În plus, un sânge sănătos asigură şi o funcţionare  şi oxigenare optimă a creierului.

Astfel, poţi spune adio stărilor de oboseală şi somnolenţă. Pofta de viaţă îţi revine, te simţi mai stăpân pe emoţii şi te simţi mai puţin iritat. Reuşeşti să te concentrezi de-a lungul întregii zile, iar memoria ţi se va îmbunătăţi.

Iată cu câte beneficii ieşi câştigător dacă alegi să introduci avocado în alimentaţia zilnică. Tu cum te menţii sănătos?

Sursă foto: www.pixabay.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment