De ce ar trebui să bei suc de roșii mai des?

suc de rosii

Sucul de roșii reprezintă o variantă delicioasă și sănătoasă pe care o poți consuma oricând pentru o doză bună de energie și de vitamine. Dacă nu ai consumat astfel de suc până acum, citește acest articol și află beneficiile pe care acesta ți le oferă. Dacă ești cunoscător de suc de roșii și ai băut de câteva ori, îți vom da câteva motive să bei suc de roșii mai des.

Acest suc este foarte popular în rândul sucurilor sănătoase și este consumat de cei care caută alternative bune pentru sucurile din comerț dar și pentru gustările dintre mese. Astfel acesta poate oferi mai multe beneficii decât o gustare de patiserie, un biscuite sau o ciocolată cu lapte și alune.

Sucul de roșii, cel mai sănătos.

Acest suc se face din roșii proaspăt stoarse și, se consumă simplu, fără zahăr, sare sau alte condimente. De cele mai multe ori, cei care vor sa facă un cocktail de vitamine, combină roșiile cu pătrunjel, morcovi sau sfeclă roșie. Chiar și simplu, este suficient pentru că un pahar de 240 ml de astfel de suc conține 41 de calorii, 2 grame de proteine, 2 grame de fibră, vitamina A, C, B, K, magneziu, potasiu, si acid folic. Toate acestea într-un pahar cu suc de rosii.

Bogat in antioxidanți

Sursă mare de antioxidanți, sucul de roșii te va ajuta să-ți menții o stare de sănătate optima, fără probleme și situații neplăcute. Antioxidanții sunt acei compuși chimici care reușesc să inhibe oxidarea altor substanțe. Aceștia se găsesc în fructe și legume, de aceea este bine să consumi cât mai multe fructi și legume bogate în astfel de minunății.

Previne boala cronică și bolile inimii

Conținutul unui pahar cu suc de roșii, consumat zi de zi, previne apariția bolilor cronici, dar și a celor inflamatorii. Așa că nu vei pierde nimic dacă alegi să îți pregătești în fiecare dimineața o astfel de băutură.

Conținutul de beta-caroten din sucul de roșii ajută inima să se mențină sănătoasă fără a prezenta riscul unor afecțiuni.

Această bombă de vitamine reprezintă cea mai bună alegere pe care o poate face orice persoană, pentru că este potrivită pentru oricine, indiferent de vârstă, gen sau orice alt diferențiator. Acest suc poate fi înlocuitorul perfect pentru cafeaua la care vrei să renunți, dar nu reușești. Având valorile nutriționale necesare, acest suc îți va oferi energia de care ai nevoie pentru a-ți desfășura activitățile zilnice.

Cum se prepară sucul de roșii?

Înainte de orice, spală roșiile foarte bine, taie-le în patru și bagă-le în storcător, indiferent de model, acesta va selecta și va separa sucul cu pulpa de coajă, astfel tu te vei putea bucura de un suc delicios. Îl poți prepara cu o seară înainte, dar de preferat ar fi să fie proaspăt stors.

Pentru a obține un suc delicios, asigură-te că roșiile sunt proaspete și că provin din surse sigure, de preferat, direct din grădina ta sau a bunicilor. Astfel, în magazine, vei găsi roșii care străbat hotare, care cresc în medii nesănătoase și cu ajutorul unor chimicale care grăbesc coacerea.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment