De ce ar trebui să bei apă caldă cu lămâie

Apa calda cu lamaie

Potrivit specialiștilor, dacă bei apă caldă cu lămâie îi asiguri organismului tău o doză de sănătate și mai mult decât atât, pierzi și câteva kilograme. Lămâile au un conținut bogat de vitamina C, care ajută la menținerea elasticității părului, împiedică apariția ridurilor, a punctelor negre, oferă strălucire părului și întărește sistemul imunitar.

Un pahar cu apă caldă și lămâie conține numai 25 de calorii, însă îți asigură un aport crescut de potasiu, caldiu, vitamina A și C, fier și fibre pectinice.

Pentru a te bucura la maxim de beneficiile apei calde cu lămâie trebuie să bei acest cocktail dimineața înainte de a te spăla pe dinți. Amestecă o cană de apă caldă cu jumătate de lămâie stoarsă și o linguriță de miere (ai grijă ca apa să nu fie fierbinte, ci caldă și evită să bei cafea sau ceai timp de o oră).

Iată care sunt beneficiile consumului de apă caldă cu lămâie:

1. Ajută digestia:
Apa caldă cu lămâie și miere ajută la curățarea ficatului și a intestinelor, asigurând o digestie mai bună și reduce riscul apariției tulburărilor digestive.

2. Întărește sistemul imunitar:
Lămâile sunt fructele cu cel mai mare conținut de vitamina C, de aceea luptă împotriva răcelilor și întărește sistemul imunitar. În afară de acest aspect, lămâile au proprietăți antiseptice, stimulând și circulația sângelui.

Apa calda cu lamaie3. Pierzi în greutate:
Datorită conținutului de pectine, lămâile dau o stare de saturație, iar în combinație cu apă caldă și miere, reduce semnificativ pofta de mâncare. Dacă bei în fiecare dimineață câte o cană de apă caldă cu lămâie, timp de o lună, poți slăbi aproximativ 3 kilograme.

4. Ajută la sănătatea cavității bucale:
Atunci când te confrunți cu halenă (respirația urât mirositoare), apa cu lămâie și miere este un real ajutor. Procesul este unul simplu: mierea este considerată un antibiotic natural, iar lămâia stimulează gladele salivare și îndepărtează bacteriile din gură.

5. Detoxifică organismul:
Apa caldă cu lămâie este poate cea mai la îndemână variantă de detoxifiere, cu condiția să adaugi felii de lămâie în apa caldă. Coaja de lămâie conține un antioxidant puternic numit d-limonene, care are capacitatea de a activa enzimele hepatice cu rol de detoxifiere a organismului.

Sursă foto: food-life.diply.com

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment