De ce apar coșurile de pe spate și cum se tratează

Coșurile de pe spate sunt foarte neplăcute, inestetice și uneori chiar dureroase. Acestea sunt mai frecvente în cazul bărbaților, cauzele fiind aceleași ca în cazul acneei de pe față. De cele mai multe ori, coșurile de pe spate apar din cauza transpirației în exces.

Cea mai mare problemă a celor care au coșuri pe spate este de ordin psihologic, pentru că aceștia ajung să poarte diverse haine care să le acopere coșurile.

Multe persoane se plâng că au încercat o mulțime de tratamente pentru coșurile de pe spate, însă ceea ce nu știu mulți este că pielea din această zonă e mai groasă decât tenul și procesul de vindecare devine mai lent. De asemenea, aplicarea locală trebuie să fie mai consistentă decât cea în cazul tenului.

Una dintre cele mai frecvente cauze pentru apariția coșurilor de pe spate este transpirația în exces, care favorizeză înfundarea porilor și apariția acneei. Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să renunțați la hainele strâmte, din materiale sintetice pentru a evita transpirația și pentru a lăsa pielea să respire. Purtați haine din bumbac 100%.

Ce tratament trebuie să urmați pentru a scăpa de coșurile de pe spate:

Coșurile de pe spate se tratează la fel ca restul coșurilor: cu Roaccutane (se recomandă vizita la medic) sau loțiuni precum Zynerit sau Skinoren.

de-ce-apar-cosurile-de-pe-spateAcordați o atenție specială atunci când:
– transpirați în exces: faceți un duș cald imediat după ce ați transpirat, fără să frecați pielea excesiv.
– folosiți săpun cu nivel de ph apropiat pielii pentru că acestea din urmă nu usucă pielea și nici nu sunt atât de agresive.
– schimbați buretele de baie des și nu frecați pielea afectată în exces.
– evitați dușurile fierbinți.
– folosiți geluri de duș fără parabeni pentru a împiedica dezvoltarea bacteriilor responsabile apariției acneei.
– schimbați dieta: consumați mai multe fructe și legume crude pentru a vă detoxofia.

Tratament naturist împotriva coșurilor de pe spate:

Pentru a aplica un astfel de tratament, aveți nevoie să vă ajute cineva. Amestecă zeama unei lămâi întregi cu o linguriță rasă de bicarbonat și tamponează zona unde au apărut coșurile, lasă să acționeaze 15 minute, apoi clătește cu apă caldă.

Argilă: amestecă pudră de argilă cu apă, până când se obține o compoziție omogenă. Aplică pe întreaga zonă afectată și lasă să acționeze un sfert de oră, maxim 20 minute, apoi clătește cu apă caldă.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment