De azi mă las de fumat – Tu poți face asta?

De azi mă las de fumat – Tu poți face asta?

De azi și în niciun caz de luni! Există mii de motive pentru care ar trebui să te lași și tu de fumat. Într-o singură țigară sunt peste 43 de substanțe cangerigene, cât despre fumul de țigară, nici mai mult, nici mai puțin de 4000 de substanțe chimice, printre care otrăvuri precum arsenic, DDT și aldehida formică.

Ce se întâmplă cu organismul tău dacă ești fumător?

Credeai că doar plămânii sunt afectați? Nu. Nicotina declanșează secretarea unor hormoni care îți afectează circulația periferică, oxigenul din sânge este redus cu 12%, ceea ce înseamnă o capacitate redusă pentru activitatea fizică, inima începe să bată mai repede cu 10-25 bătăi pe minut pentru a pune sângele în mișcare.

Pielea, ochii și dinții sunt vizibil afectate de substanțele din țigară, pielea îmbătrânește matur pentru că își pierde elasticitatea, dinții se îngălbenesc datorită gudronului, riscul de a-i pierde fiind de două ori mai mare. Gura, faringele și laringele sunt țesuturi delicate care pot dezvolta cancer datorită substanțelor nocive din țigări.

Cum te lasi de fumatCe se întâmplă cu organismul tău după ce te lași de fumat?

în primele 12 ore de la ultima țigară fumată, corpul se regenerează rapid, inima și plămânii fiind primele organe care încep să se refacă.

în 24 de ore scade riscul de a face infarct.

în 48 de ore vă revine gustul și mirosul, plămânii funcționează mai bine, motiv pentru care veți începe să tușiți mai mult decât de obicei pentru a elimina substanțele toxice acumulate.

în 3 luni capacitatea de a face efort fizic crește semnificativ, se îmbunătățește circulația.

în 9 luni sistemul imunitar este mult mai puternic și tușiți mai puțin.

într-un an scade riscul de boli cardiace de 2 ori față de al unui fumător.

– în 5 ani riscul de cancer esofagian, pulmonar și bucal se apropie de cel al unui nefumător.

Efectele fumatului dispar după 15 ani de la ultima țigară fumată, asta înseamnă că există șanse mari să-ți menții organismul sănătos dacă renunți la țigări începând de azi.

Eu am ales să renunț la ele pur și simplu, fără cărți, fără plasturi și fără niciun plan. O să revin cu articole să vă spun cum e fără ele!

Mai jos vă las câteva videoclipuri care poate vă inspiră să optați pentru o viață fără țigări:

Doar nu vrei să ajungi așa, nu?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment