De azi înainte vă scrie Cosmina Kovács

Cosmina Kovacs

Anul trecut scriam cuvintele astea: „Când simți liniște lângă el, păstrează-l„. Anul ăsta vă spun că aveam dreptate. Acesta e secretul. Să fie liniște. Să nu te frământe nimic. Să nu-ți fie frică de nimeni și nimic. Să simți că ai totul. Să știi că acolo ți-e locul. Să fii adevărat. Fără măști, fără ocolișuri.

Au trecut două săptămâni de când mă tot gândesc dacă să vorbesc despre asta sau nu. Cumva mă simt datoare. Pentru articolele alea care au fost citite de atâtea suflete. Pentru cuvintele alea pe care le bâjbâiam și doar presupuneam că așa ar trebui să fie.
Aveam dreptate. Aveam dreptate când spuneam că e bine să nu te grăbești, aveam dreptate când spuneam că e mai bine singur decât în compromis. Aveam dreptate când speram că atunci când apare „știi pur și simplu”. Chiar știi!

Am și greșit, ce-i drept
Dar o pun pe seama vârstei. Am greșit când am judecat. Am greșit când arătam cu degetul sau făceam diferențieri superficiale. Îmi cer iertare pentru acele articole.
M-a frământat multă vreme așa-zisa mea superficialitate, însă, până la urmă, nu asta e frumusețea vieții? Să-ți accepți greșelile și să evoluezi?

Așa că, oameni buni, o parte din Cosmina Tudosă rămâne aici, însă de acum înainte vă scrie Cosmina Kovács.

Ce s-a schimbat de când m-am măritat?

Asta e singura întrebare pe care mi-au adresat-o apropiații. Probabil și eu aș fi întrebat la fel. „Nu s-a schimbat nimic„, am răspuns la fiecare. În afară de nume și semnătură. Am greșit. S-a schimbat ceva.

Mi-am dat seama că numele de Tudosă mi-a lăsat moștenire puterea. În casa părinților mei, asta am învățat. Că pot să mă ridic în orice circumstanță și dacă îmi doresc, sunt capabilă să obțin tot ce îmi doresc.
Pe de altă parte, numele de Kovács mi-a dat sensibilitate. În alte vremuri, aș fi numit-o vulnerabilitate și n-aș fi văzut-o cu ochi buni. Acum știu că nu e așa.
Acum știu că la bază am învățat să fiu un om puternic, căruia îi dau voie să fie fericit. Asta e combinația de Tudosă/Kovács.

Oricine ai fi tu, asta îți doresc și ție! Să găsești omul acela care îți permite să fii tu! 

Omul în fața căruia să râzi și să plângi cu aceeași lejeritate, omul în fața căruia nu trebuie să folosești prea multe cuvinte pentru că știe deja, omul în fața căruia nu-ți mai faci griji de nimic.

Cu drag,
Doamna Kovács

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

4 Comments

 1. Reply
  Adriana

  Felicitari, iti dau dreptate la partea cu a fi tu insati, insa nu si la cea ca trebuie sa fie liniste. Poate e doar euforia inceputului de casnicie, poate nu ai trecut prin greutati. Anyway, ideea e ca valuri vor veni cu siguranta si in viata ta, una la mana, si doi: trebuie sa fim vii, nu sa ne cante coliva inainte sa dam ortul popii. Intelegi? Tot om fi linistiti pe lumea cealalta.
  Ti-am mai citit articolul cu Tinderul, cand te-ai prefacut a fi barbat. Subtire.
  Mult succes iti doresc, take care!

  1. Reply
   Cosmina Kovács

   Nu vorbesc despre liniștea aceea proprie. Liniștea mea este, de fapt, încredere. Încredere că orice s-ar întâmpla, există doi oameni care vor înfrunta de mână greutățile și vor îmbrățișa bucuriile. Cât despre Tinder, nu sunt mândră de prostiile mele, dar le las acolo să-mi amintesc că oricând e loc de mai bine și că se poate.

Leave Your Comment