Dansul mirilor – Află tot ce trebuie să ştii despre dansul mirilor de la coregraful Florin Ponta

Dansul mirilor este unul dintre cele mai importante momente de la nunta ta, mai ales că invitaţii pot fi stârniţi să păşească pe ringul de dans alături de voi.

Vă spuneam într-un articol anterior că dansul este una dintre metodele care te pot scoate chiar şi din cea mai proastă stare a ta şi iată că, Florin Ponta, fost coregraf „Dansez pentru tine” susţine acelaşi lucru: „Dansul te va scoate din starea cea mai proastă, chiar şi atunci când ai o grămadă de probleme personale, chiar şi atunci când pierzi oameni dragi sau lucruri importante pentru tine„.

Pentru că ne dorim să ai cea mai frumoasă nuntă şi cu siguranţă trebuie să acorzi o importanţă aparte Dansului mirilor, i-am luat un scurt interviu coregrafului Florin Ponta, alias Cioc – cum îi spun prietenii:

1. Cum decurge prima întâlnire cu mirii?

F.P.: De multe ori prima întâlnire, respectiv repetiţia, decurge foarte lejer, încerc să cunosc noua pereche şi să comunicăm, după care cădem de comun acord ce piesă alegem şi ce stil vom aborda şi dacă stilul respectiv li se potriveşte…simplu: comunicarea este foarte importantă întotdeauna.

2. Cum reuşeşti să îi faci chiar şi pe cei mai puţin talentaţi să danseze?

F.P.: Încerc să le ofer o atmosferă liniştită pentru a ajunge la un rezultat cât mai bun şi mai ales îmi place să văd ce pot să scot din ei şi să creez anumite mişcări potrivite lor.

3. De câte şedinţe au nevoie pentru a învăţa dansul mirilor?

F.P.: Pentru un cuplu care nu a mai dansat niciodată sunt necesare cel puţin 6 şedinţe, câte o oră jumătate şi foarte multă atenţie când li se explica ceva: cum trebuie să aibă ţinuta, numărătoarea şi pachetul de mişcări care se creează pentru a le fi mai uşor.

4. Cu cât timp înainte de nuntă sfătuieşti tinerii să înveţe Dansul mirilor?

F.P: Este de preferat să se înceapă cu cel puţin 2 săptămâni înaintea nunţii pentru a le fi mai uşor să reţină dansul şi trebuie să se evite pauzele mari între şedinţe. Un alt aspect important este repetiţia în timpul liber, chiar şi acasă pentru a nu uita ţinuta, restul se rezolvă în sală. Eu în general, sunt mai pretenţios şi îmi place să văd mirii că sunt mulţumiţi şi chiar se pricep.

5. Cât îi costă cursurile pentru a învăţa cel mai important dans din viaţa lor?

F.P.: În general costurile sunt confidenţiale pentru că diferă de la o pereche la alta, de exemplu un factor important este complexitatea dansului, cât de simplu sau de spectaculos vor să fie, iar dacă viitorul cuplu învață deja la o şcoală unde predau, se mai fac şi reduceri sau se mai dau şi bonusuri diferite cursuri.

6. Unde te putem găsi pentru a ne împărtăşi puţin din talentul tău?

F.P.: În momentul de faţă sunt profesor la o şcoală, unde mai predau şi disco party, pole dance şi unde mai lucrez cu diferite persoane care vor să înveţe să danseze. Pentru cei care îşi doresc mai multă intimitate sau atenţie mai mare, predau chiar şi în particular.

Dragii mei, pe Florin îl puteţi contacta oricând la numărul de telefon 0736.038.204, în speranţa că informaţiile vă vor fi de folos!

Casă de piatră!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment