Dacă n-ai nimic de oferit, stai dracului în banca ta

Orice ar fi și oricum ai da-o, când oferim, așteptăm ceva în schimb. Fie că ne punem sentimentele pe tavă și așteptăm același lucru, fie că ne oferim serviciile și ne așteptăm să fim plătiți. Nu contează. Ăștia suntem. Dăm ca să luăm.

Respectăm ca să fim respectați. Ajutăm ca să fim ajutați. Sau ajutăm ca să ne simțim mai bine. Trăim cu o formă permanentă de egoism învelită în straie alese, ca nu cumva să conștientizăm asta.

Și dacă tot există regula asta nescrisă ”Dăm, ca să luăm”, de ce n-ar există și regula “Dacă n-ai nimic de oferit, stai dracului în banca ta”? Adică, de ce te-ai băga într-un job la care știi că nu ai face față, dacă omul care te-a angajat are niște așteptări de la tine, pentru care te mai și plătește? De ce te-ai băga într-o relație în care celălalt se așteaptă să-i oferi cel puțin aceleași lucruri pe care el ți le oferă? De ce ai face niște promisiuni pe care știi că nu poți sau nu vrei să ți le ții? Poate că există karma și poate că își face datoria. Poate că lucrurile pe care le faci ți se vor întoarce sub o formă sau alta.

De aia n-ar trebui să promiți un lucru pe care nu-l poți face. Pentru că dezamăgești, iar dezamăgirea e urâtă. Pentru celălalt mai mult, dar și pentru tine. Pentru că îți va părea rău. Mai devreme sau mai târziu. Așa că, dacă n-ai nimic de oferit, nu te mai băga. Stai acolo cu ale tale. Rămâi în globul tău de sticlă și nu-i mai afecta pe ceilalți. Fie că ești femeie, fie bărbat.

Când n-ai nimic de oferit, nu-i mai încurca pe alții.

Cu drag,
Cosmina

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment