Cupa menstruala Softcup – Pareri

Cupa menstruala Softcup – Pareri

De curand am aflat ca exista o noua metoda de a ne proteja in perioadele magnifice cand noi, femeile, suntem cu nervii la pamant: cupa menstruala Softcup.

Pentru ca este vara, „zilele furtunoase” m-au prins la mare, motiv pentru care am incercat aceasta cupa care promite multe. Rezultatul? 12 ore de protectie, fara stres.

Cum functioneaza?

La prima vedere o sa ti se para o chestie mare, iti vei pune o multime de intrebari, vei fi suspicioasa, dar in acelasi timp o sa ramai curioasa. Mai jos regasiti cateva avantaje pentru care eu ma declar fan cupa menstruala.

1. Cupa nu este nici mare, nici mica: are masura perfecta pentru orice femeie.

2. Cupa nu creeaza infectii sau Sindromul socului toxic, precum tampoanele interne. Materialul folosit este free latex (similar prezervativelor).

3. Cupele Softcup sunt de 2 feluri: de unica folosita si reutilizabila. Cum spuneam, poate o sa te sperii, insa daca folosesti o singura cupa pentru 12 ore, cupa poate fi spalata oricand in intimitatea ta, la tine acasa. Deci, economisesti bani. Eu am facut un test cu o astfel de cupa. Am asezat-o  deasupra unei sticle de bere si am tras de ea pe lungimea sticlei: nu s-a rupt. Singurul lucru la care trebuie sa fii foarte atenta este sa o speli bine inainte de reutilizare (cupele au un suport special de pastrare).

4. Dispare orice urma de miros neplacut: absorbantele in contact cu aerul capata un miros neplacut, insa cupele te scapa de problema asta. Nimeni nu va banui ca esti in acea perioada (doar daca esti prea nervoasa).

5. Poti inota fara nicio problema: cupele se aseaza aproape de cervix (sa stai linistita ca nu are unde sa se duca, deci nu exista riscul sa nu o mai gasesti). Spre deosebire de tampoanele interne, cupele iti permit sa te duci la toaleta si sa nu fii nevoita sa iti schimbi cupa de fiecare data, asta pentru ca nu intra in niciun fel de contact cu tot ce faci tu la toaleta.

6. Poti intretine relatii sexuale cu usurinta: barbatul nu va simti nimic, cel putin nu ceva neplacut. Exista riscul sa te simta putin mai micuta, insa acest lucru o sa ii placa. Nu exista niciun fel de risc, este imposibil sa te patezi, nu miroase,nu cade, nu te doare.

Iata care sunt avantajele fata de ceea ce exista deja pe piata:

Singurul incovenient este practica. Trebuie sa ai putina rabdare cand o folosesti pentru prima data (eu am incercat inainte de menstruatie). La introducere se recomanda sa stai in sezut, strangi marginile cupei, o introduci usor, iar apoi ridici putin marginea cupei imediat sub osul pubian (il vei simti la aprox 1 cm de la intrare). Cupa va sta fixa indiferent de activitatea ta fizica. Cand iti doresti sa o scoti, se recomanda sa stai jos, sa te relaxezi, introduci un deget, prinzi marginea cupei si o scoti usor. Dupa ce ai scos varful cupei, eu va recomand sa strangeti cu doua degete marginile cupei pentru a nu murdari baia.

Trebuie sa retineti ca nici dupa 12 ore, in fluxul maxim cupa nu se va umple. Abia se va murdari putin in interior, deci nu exista riscul de a se umple niciodata.

Mai jos aveti un video despre cum se introduce si cum se scoate. Este foarte folositor:

Tu ai folosi o astfel de cupa?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment