Cum trebuie să te porți în mijloacele de transport în comun – Reguli de conduită

Cum trebuie să te porți în mijloacele de transport în comun – Reguli de conduită

M-am hotărât să scriu acest articol pentru că uneori când mai călătoresc cu mijloacele de transport în comun sunt absolut oripilată de lipsa unei doze minime de bun-simț.

Regulile ar trebui să fie clare și cei șapte ani de acasă să-și spună cuvântul, însă iată că lucrurile urâte se întâmplă.

Dacă știi că vei călători cu un mijloc de transport în comun (tren, avion, metrou, autobuz), asigură-te că te-ai spălat înainte. Nu este nimeni dator să-ți suporte mirosurile neplăcute, cu atât mai puțin nu consuma alimente care îți pot afecta respirația: usturoiul și ceapa nu sunt tocmai cele mai bune arome pe care aș vrea să le simt.

Nu vorbi și nu râde zgomotos: să vorbești atât de tare încât să fii auzit de toată lumea mi se pare cel mai impertinent lucru pe care îl poți face. Respectă intimitatea și dreptul celorlalți de a călători în liniște.

Nu mânca alimente urât mirositoare în mijlocul de transport în comun: poate există persoane bolnave, sensibile, femei însărcinate cărora le-ai putea face rău.

Nu ocupa tot spațiul de bagaj doar pentru tine. Fiecare loc de pasager are alocat un anumit spațiu pentru bagaj, respect acest lucru.

Cere-ți scuze: dacă vrei să mergi la toaletă sau să ieși la o țigară, cere-ți scuze dacă îți deranjezi vecinul.

Nu-i împinge pe ceilalți. Dacă nu ai loc, poți ruga frumos pe cel de lângă tine să încerce să înainteze, este mai decent decât să ai un comportament de mahala.

Pe tine ce te deranjează când călătorești cu mijlocul de transport în comun?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment